ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Festival Emergents: Josep Ramon Olivé i Ona Cardona

4/4/2018 |

 

La clarinetista menorquina Ona Cardona

El nostre entorn bull ple de música. Una imponent xarxa de músics omple la temporada de propostes interessants i necessàries. Cada mes, la RMC us en presenta un i us convida a descobrir-lo.

Festival Emergents, L’Auditori de Barcelona, 7 d’abril 19:00.

L’Auditori de Barcelona presenta, entre els dies 3 i 11 d’abril, la segona edició de l’Emergents Music Festival, una cita en la qual podrem descobrir alguns dels nous talents nacionals i internacionals. Durant una setmana, L’Auditori oferirà una vintena de concerts que combinen pràcticament tots els estils de la música clàssica –de la música antiga a les noves músiques-, els seus diferents gèneres –recitals, solistes, música de cambra i grans conjunts-, el jazz i el flamenc.

El Festival Emergents està recolzat per algunes de les institucions musicals més importants del país, com les escoles superiors de música ESMUC, Liceu i Taller de Músics, les quals aportaran músics i formacions a les sessions de jazz; la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que segueix realitzant una tasca impagable de formació dels joves músics de casa nostra, amb un programa que inclourà al guanyador del Concurs Maria Canals 2017; Jordi Savall, al capdavant de la Jove Capella Reial de Catalunya; el Quartet Casals, amb el seu violista Jonathan Brown que comissaria la jornada dedicada als quartets de corda; i la Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, formacions amb seu a L’Auditori que donaran l’oportunitat de debutar a joves solistes.

El primer dels dos concerts que l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya oferirà al Festival Emergents estarà protagonitzat per dos joves solistes catalans sorgits de l’ESMUC. La clarinetista Ona Cardona, guanyadora del Premi de la Crítica i un accèssit a El Primer Palau 2006, interpretarà el Concert per a clarinet i orquestra en La major, K622 de Wolfgang Amadeus Mozart. Una obra que Mozart va escriure el 1791, pocs mesos abans de la seva mort, pel seu amic el clarinetista Anton Stadler, en la qual trenca l’equilibri habitual d’una obra concertant integrant a solista i orquestra dins d’un concepte cambrístic. El Concert per a clarinet, una de les darrers composicions de Mozart, mostra una combinació de simplicitat i sofisticació que permeten intuir el seu trànsit cap a una nova fase compositiva.


El baríton català Josep-Ramon Olivé

I el baríton Josep-Ramon Olivé, guanyador de la prestigiosa Gold Medal de la Guildhall School i del Primer Premi i el Premi del Públic de la Händel Singing Competiton de 2015, qui interpretarà els Rückert Lieder de Gustav Mahler. Compostes entre 1901 i 1902, aquestes cançons expressen, a través dels versos de Rückert i de la meravellosa música que els dibuixa, els anhels, les pors i l’extrema sensibilitat de Mahler: la fragança dels tilers (Ich atmet’ einen linden Duft), les dificultats del procés creatiu (Blicke mir nicht in die Lieder), les sensacions de soledat i pèrdua (Ich bin der Welt abhanden gekommen), la declaració d’amor a la seva estimada Alma (Liebst du um Schönheit) i la crisi existencial (Um Mitternacht).

L’OBC completarà el concert amb Fontane di Roma, el poema simfònic en què Ottorino Respighi plasmà les impressions que li suggeriren quatre fonts de Roma: La Font de Valle Giulia, el paisatge pastoral; La Font del Tritó, una crida als éssers submarins que es persegueixen en frenètica dansa; La Font de Trevi, que apareix solemne a l’hora del migdia; i La Font a la Vila Medici en l’hora nostàlgica de la posta de Sol, quan l’aire és ple del so de les campanes i del cant dels ocells, abans de caure en el silenci de la nit.

No us perdeu l’oportunitat de descobrir els talents de demà a l’Emergents Music Festival de L’Auditori de Barcelona.

Programa del concert:

Wolfgang Amadeus Mozart · Concert per a clarinet i orquestra en la major, K 622

Gustav Mahler · Rückert Lieder
Ottorino Respighi · Fontane di Roma
Més informació:

Festival Emergents
Compra d’entrades

Miquel Gené
Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet