ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Interacció a L'Auditori

10/5/2018 |

 

L’equipament barceloní impulsa la connexió de tots els seus cicles en una temporada amb 18 estrenes mundials i 14 encàrrecs

Jordi Savall i l’artista plàstic Frederic Amat, entre els protagonistes de la temporada
Amb la voluntat d’estrènyer vincles entre els seus diversos cicles (música simfònica, antiga, cambra, moderna, familiar i nova creació), L’Auditori va presentar ahir la programació de la temporada 2018/19. Ho va fer amb l’orgull d’oferir més de 500 concerts (entre els quals 16 estrenes mundials, 19 d’estatals i 14 produccions d’encàrrec) i l’estrena d’una nova imatge gràfica signada per l’artista plàstic Frederic Amat, que en el marc de la sèrie Escenes compartirà un espectacle amb Cabosanroque.

La temporada arrancarà el 17 d’octubre amb una interpretació de Juditha Triumphans de Vivaldi a càrrec de Jordi Savall, que l’abril del 2019 retornarà a L’Auditori per oferir La Passió segons Sant Mateu de Bach i, el juny, protagonitzarà el primer concert de les nou simfonies de Beethoven, que té en agenda presentar en quatre concerts fins al 2020. El debut a Barcelona de dos joves ensembles –Pygmalion, formació resident a l’Òpera de Bordeus, i Arcangelo, amb direcció de Jonathan Cohen– i la visita de conjunts tan prestigiats com l’Accademia Bizantina o el RIAS Kammerchor, que estrenarà mundialment un Rèquiem de Bernat Vivancos, completen l’oferta de música antiga.

La programació de cambra, d’altra banda, s’obrirà i es tancarà amb música de Txaikovski (interpretada, primer, per l’Orquestra Da Camera i, finalment, pel Trio Arriaga); incidirà en el lied mitjançant quatre concerts centrats en Schubert; renovarà el seu compromís en la recuperació de patrimoni musical català amb obres, aquesta vegada, de Robert Gerhard, i es nodrirà de noms de gran volada com els del flautista Emmanuel Pahud i el tenor Ian Bostridge, que, en el marc d’una producció especial, dialogarà amb el pianista Brad Mehldau. Protagonista del Retrat d’Artista Jazz d’enguany, Mehldau estrenarà també amb l’OBC un concert per a piano integrat en la formació del 50è Festival Internacional de Jazz.

El cicle d’Orquestres Internacionals a L’Auditori (OIA), fet en col·laboració amb Ibercamera, inclourà l’enregistrament, per part de Pablo Heras Casado, d’El amor brujo de Falla amb la Mahler Chamber Orchestra; les Sampler Series, dedicades a les músiques de noves creació, estrenaran dues obres d’encàrrec de Manuel Rodríguez Valenzuela; el cicle Sit Back, gestat en aliança amb diferents festivals de Barcelona, integrarà propostes com la del cantautor nord-americà Damien Jurado, i en el marc del Servei Educatiu, que cada any fa arribar les seves propostes a 168.000 persones, l’OBC estrenarà la proposta L’OBC balla Ravel i la Banda Municipal farà el mateix amb Banda ampla, amb música de Joan Albert Amargós. El Museu de la Música, finalment, serà el marc aquesta tardor d’una exposició amb la monumental col·lecció de guitarres i instruments de corda de Quico Pi de la Serra.

Un nou festival de música antiga al febrer
La música antiga agafa protagonisme en la nova temporada de L’Auditori no únicament pels concerts que oferiran La Capella Reia de Catalunya de Savall o l’Accademia Bizantina, sinó també per la creació d’un festival, Llums d’Antiga, hereu de l’històric, i ja desaparegut, Festival de Música Antiga. Amb l’esperit “d’apropar al públic repertoris, formacions, intèrprets i tipologies de concert poc habituals”, el festival proposa durant dues setmanes de febrer concerts com el del referencial Vox Luminis i diàlegs com el de l’organista Juan de la Rubia amb el poeta Manuel Forcano en espais “recuperats” com la capella de Santa Àgata o la basílica de Santa Maria del Pi.

GUILLEM VIDAL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet