ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Grans intèrprets i repertoris únics en la setena edició del festival Nits de Clàssica

21/5/2018 |

 

Grans intèrprets i repertoris únics dialoguen amb el patrimoni de la ciutat de Girona en la setena edició del festival Nits de Clàssica

 

·         Les Talens Lyriques amb Christophe Rousset, Carolyn Sampson, Isabelle Faust,  Stephan Degout, Jakub Józef Orlinski, Aaron Pilsan i Kian Soltani són alguns del noms que destaquen en la programació d’aquest any

 

·         La Catedral, el monestir de Sant Daniel o Sant Pere de Galligants tornaran a ser alguns dels escenaris de les actuacions que s’han programat enguany del 30 de juny al 29 de juliol

 

Del 30 de juny al 29 de juliol el Festival Nits de Clàssica tornarà a transformar la vida musical de la ciutat amb les seves propostes sorprenents, estrenes exclusives, repertoris únics i parelles artístiques que s’uneixen únicament al festival. Un festival que té la voluntat de consolidar aquest model únic a la ciutat: el diàleg entre la música i el patrimoni gironí. Nits de Clàssica és un espai privilegiat on el plaer estètic està garantit.

 

El festival, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, es conforma de 12 concerts que tindran lloc en diferents escenaris del Barri Vell, com la Catedral i el seu claustre, el Museu d’Art, el monestir de Sant Daniel o Sant Pere de Galligants, i també a l’Auditori de Girona.

 

“Nits de Clàssica permet que a Girona es pugui gaudir de la cultura musical en majúscules. A més, aquest festival és l’exemple de com haurien de ser els esdeveniments culturals que s’organitzen des de les administracions. Per un costat, és un acte de difusió, en auqest cas de música clàssica amb noms referents nacionals i internacionals. Per un altre costat, es promou i es dóna usport a la creació artística del nostre talent. I, per últim, es fa visible el nostre talnet en un marc d’excel·lència i amb un plus de formació”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la presentació del festival aquest matí.

 

En aquesta edició el festival vol retre un homenatge especial al compositor, pianista i director d’orquestra Leonard Bernstein (1918-1990) programant algunes de les seves composicions més conegudes en diferents concerts. Isabelle Faust, artista resident del festival, completarà la integral de sonates de W.A. Mozart -un encàrrec del festival a la violinista que va començar l’any passat– i oferirà també la proposta Isabelle Faust & Friends amb obres de Schubert i Webern. El festival reserva també un espai en el seu programa per celebrar dues efemèrides musicals de l’any 2018: el centenari de la mort de Claude Debussy i els 350 anys del naixement de Françoise Couperin.

 

Noms com Les Talens Lyriques amb Christophe Rousset, Carolyn Sampson, la mateixa Isabelle Faust, Stephan Degout, Jakub Józef Orlinski, Aaron Pilsan i Kian Soltani destaquen en la programació d’aquest any. Cal ressaltar també l’estrena d’una “Missa a sis veus”, un encàrrec per fascicles del festival al compositor Joan Magrané.

 

Tal com ha assenyalat el vicepresident i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, el festival “és un tronc molt important del que seria la pgoramació de música clàssica de la nostra demarcació”.

 

El Festival Nits de Clàssica continua apostant per la màxima qualitat artística, en què es pretén que cada concert sigui una experiència sensorial única, amb grans noms del circuit internacional i nacional. En aquest sentit, Girona acollirà alguns dels músics més destacats en el seu gènere en espais de gran bellesa i interès patrimonial de la ciutat, que obren les portes amb motiu dels concerts. A més, el festival mostra el compromís envers la música antiga i contemporània, revisitant obres fonamentals del repertori, des del Renaixement fins a l’actualitat, i oferint estrenes de creadors actuals i el compromís amb el talent i intèrprets de casa nostra a través del suport al cicle “Notes al parc”, assumint la direcció artística dels concrets de clàssica.

 

Seguint la línia de cada any, la imatge del cartell s’encarrega a un artista contemporani. Enguany el signa l’artista novaiorquesa Karine Laval, que ha cedit la seva imatge “Heterotopia 65” especialment per a la nova edició de Nits de Clàssica.

 

Com en els darrers anys, abans de cada concert hi haurà un guia musical “per fomentar la formació i la pedagogia al voltant de la música clàssica”, segons ha explicat el programador del festival, Víctor García de Gomar.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet