ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els valors universals de Pau Casals

31/5/2018 |

 

El Festival Internacional Pau Casals, que se celebrarà del 13 al 24 de juliol al Vendrell, programa grans noms de la música clàssica amb vuit concerts que oferiran una “immersió en l’univers pacifista” del mestre, segons va explicar ahir el seu director artístic, Bernard Meillat, en una roda de premsa al CaixaForum de Barcelona. En el centenari de l’Armistici, les vetllades musicals adoptaran com a fil conductor Casals i la Primera Guerra Mundial, amb l’objectiu de “reivindicar els valors universals” que va defensar Pau Casals, hi va afegir Meillat. Continuant la tradició d’apostar pel violoncel, l’instrument de Casals, aquest any seran tres els violoncel·listes que es desplaçaran a la localitat penedesenca: Bruno Philippe, Steven Isserlis i Amandine Beyer, a més del guanyador de la beca Pau Casals, Pablo Ferrández. La soprano Nazan Fikret i l’organista Gerhard Weinberger completen la programació d’un festival que aposta pels preus populars i redueix a 10 euros el preu de les entrades per als estudiants de música.

El concert inaugural del 14 de juliol serà a càrrec del tàndem format pels francesos Bruno Philippe (violoncel), Jerome Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Sota el títol Beethoven i la gran escola romàntica alemanya! els músics interpretaran peces del compositor, de Schubert, Schumann i Brahms.

El cap de cartell del festival, el violoncel·lista anglès Steven Isserlis, farà doblet i actuarà acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Toni Grau, i de la pianista Connie Shih, el 16 i el 18 de juliol, respectivament. En el darrer recital, el piano i el violoncel s’uniran per interpretar un concert entorn d’El violoncel en temps de guerra, amb peces de compositors de la talla de Bach, Schumann i Debussy.

Repeteix al festival la violinista Amandine Beyer el 17 de juliol, amb peces de compositors com Couperin i Marais, i acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti. “No tenim la intenció de fer només música. Volem difondre la figura de Pau Casals”, va dir Oriol Toldrà, gerent de l’Auditori Pau Casals. És per això que, tal com ja va fer l’any passat, el festival també organitzarà dues sessions de projeccions audiovisuals a l’aire lliure amb imatges inèdites recopilades per la Fundació Pau Casals. 


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet