ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Gralla de clàssica

1/6/2018 |

 

 


 L’Orquestra de la URV estrena a Tarragona i a Amposta el primer concert per a gralla i orquestra

L’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que dirigeix Marcel Ortega estrenarà, demà a Tarragona, a l’Aula Magna de la universitat, i diumenge a Amposta, a l’Auditori- Teatre La Lira, juntament amb Albert Medina, gralla solista, el primer concert per a gralla i orquestra simfònica de la història.

 

L’estrena és fruit d’un projecte d’innovació i patrimoni immaterial de la URV que inclou l’encàrrec d’aquest concert, exemple de fusió entre dos universos sonors de tradicions culturals tan diferents, i una suite per a banda sobre melodies tradicionals catalanes.

El 24 de setembre, el concert es podrà escoltar a l’Auditori de Barcelona, en el marc del Festival de Bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals, i en altres audicions a partir de la tardor.

La gralla és un instrument que vinculem sonorament al carrer, amb castells o cercaviles.

No serà aquesta la primera experiència en música “de concert” per a gralla, però aquesta és la primera referència d’un concert per a gralla i orquestra simfònica. Es tracta d’una obra ambiciosa en els seus plantejaments: requereix una orquestra simfònica de dimensions considerables; el paper solista de la gralla és d’escriptura virtuosística i de gran exigència tècnica i musical.


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet