ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Marató Wagner al nou Club Wagner

14/6/2018 |

 

El 22 de maig passat, 205 anys després del naixement de Richard Wagner, en un indret molt cèntric de Barcelona, al carrer de València, es va inaugurar el Club Wagner. Un espai obert als seguidors de Wagner i dels compositors que li són afins, on està previst que es facin presentacions, tertúlies, projeccions, conferències i on es podran trobar literatura, objectes, música, imatges…, tot allò que la figura de Richard Wagner ha generat. Fundat per Manel Bertran, wagneròfil acèrrim, amant de les arts i posseïdor d’una envejable col·lecció de pintura contemporània inspirada en temes wagnerians que es pot contemplar parcialment en aquest nou espai i que va donar origen a dues exposicions pictòriques, vistes al Gran Teatre del Liceu i a L’Auditori, el Club Wagner vol ser un lloc de trobada de tots aquells amants i diletants de la música i l’obra de Richard Wagner.

Moment de l’acte inaugural del Club Wagner, el 22 de maig de 2018

Aquest dissabte, 16 de juny, tindrà lloc la primera Marató Wagner organitzada pel Club Wagner, que es durà a terme entre les 11 i les 19 h. Durant la Marató es projectarà un documental sobre la vida de Wagner, una sèrie de vídeos de diferents produccions enllaçades sense perdre el fil argumental i el making off de la controvertida producció de L’anell del nibelung programat al Teatro Colón de Buenos Aires, encarregat inicialment a la besnéta del compositor, Katharina Wagner, actual directora artística del Festival de Bayreuth.

Una de les activitats més interessants de la Marató serà la conferència del lletrat especialista en dret penal Toni Pascual i del psicòleg forense Bernat Tiffon, titulada “Las disfunciones psicológicas y los asesinatos del mundo y del arte wagneriano”, en què es reflexiona sobre els motius que indueixen els diversos personatges de les nissagues wagnerianes a cometre assassinats.

La Marató es clourà amb la projecció del tercer acte de la darrera òpera del compositor alemany, Parsifal, en la producció que actualment es pot veure al Festival de Bayreuth, dirigida escènicament per Uwe Eric Laufenberg, que es va estrenar l’estiu del 2016 amb gran èxit de crítica.

L’entrada és lliure, però és imprescindible reservar plaça per qüestions d’aforament, a través del correu electrònic cw@clubwagner.cat.

Més informació a www.clubwagner.cat 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet