ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Isabelle Faust i Bernstein, a les Nits de Clàssica de Girona

18/6/2018 |

 

 

El proper 30 de juny arrenquen les Nits de Clàssica a Girona, amb una atractiva programació que aplega grans noms i totes les èpoques i, a més, estableix un diàleg amb el patrimoni. Faust, Melnikov, Christophe Rousset i De la Rubia encapçalen el cicle, que es clourà el 29 de juliol.

Faust i Melnikov

Un total de 12 concerts conformen la programació de les Nits de Clàssica a Girona, un festival que agermana música i patrimoni, ocupant espais com l’Auditori de Girona, la Catedral i el seu Claustre, el Museu d’Art, el Monestir de sant Daniel, o Sant Pere de Galligants. El Barri Vell s’omplirà de música en una edició dedicada especialment a Leonard Bernstein, però també a Claude Debussy –en ocasió del centenari de la seva mort- i Françoise Couperin –en els 350 anys del seu naixement.

L’atractiu més important del cicle és la culminació de la integral de sonates de Mozart que interpretarà la violinista Isabelle Faust, artista resident. Ho farà el 30 de juny i l’1 de juliol amb el reconegut pianista Alexander Melnikov en dues sessions al Museu d’Art. De les 36 sonates per a violí i piano de Mozart, el duo n’interpreta les de maduresa, continuant amb l’experiència que van iniciar l’any passat i rematant-la amb dos concerts més. Però la violinista també mostrarà el seu talent al costat d’artistes com Anne Katharina Schreiber en el concert “Faust&Friends” (dijous 12 de juliol), en el marc d’una gira que els durà al Festival de Salzburg i que estableix un fructífer diàleg entre Franz Schubert i Anton Webern.

Però les Nits de Clàssica presenten molts més al·licients. El pianista rus Alexei Lubimov oferirà, dimecres 4 de juliol, un concert a cavall entre el Romanticisme de Chopin i l’Impressionisme de Debussy, encara que el que va aportar prestigi al mestre de Radu Lupu van ser les interpretacions de Ives, Schönberg, Cage, Boulez o Stockhausen.

El quadern d’Anna Magdalena Bach centra el concert del dia 6 de juliol. Gràcies a l’organista Juan de la Rubia, i a una de les sopranos més aclamades per la bellesa i puresa de la seva veu, Carolyn Sampson, ens endinsarem en aquest interessant àlbum de la música domèstica del segle XVIII i dels gustos de la família Bach. I, continuant amb el Barroc, dilluns 9 de juliol Les Talens Lyriques & Christophe Rousset oferiran una integral de Charpentier i Couperin.

Dimarts 17 de juliol, Kian Soltanivioloncel, i Aaron Pilsan, piano, tocaran Bach, Brahms, Vali i Piazzola, un tast de cada època per aquells que gaudeixen amb l’eclecticisme i es deixen seduir per diferents textures i sonoritats. Per la seva banda, diumenge 22, el baríton Stéphane Degout, i el pianista Alain Planès canviaran de registre i ens oferiran una soirée de perfums francesos en què podrem escoltar les sensibles melodies de Poulenc, algunes de les cançons de Debussy (en el centenari de la seva mort) i el desacomplexat tríptic que Ravel va dedicar al nostre don Quixot. I, acabant amb l’itinerari internacional, Nits de Clàssica rep el debut a Catalunya del jove contratenor Jakub Józef Orlinski, que ens retornarà, diumenge 29, al Barroc de Händel, Cavalli i Purcell.

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet