El cicle començarà el divendres 29 de juny amb una versió de ‘La traviata’ i acabarà amb escenes de Così fan tutte de Mozart, en col·laboració amb els Amics de l’Òpera de Sabadell.

El Cicle d’Estiu al Jardí dels Tarongers de la Casa Bartomeu (carrer de la Ràbida, 5, a Barcelona) consta de cinc concerts, que se celebraran a la plaça de l’Om i a la Sala Vila Arrufat, tot proposant una programació variada: representacions d’òpera en versió reduïda, dos concerts de música de cambra, un de coral i l’actuació d’una orquestra jove.

Caravaggio Quartet

El divendres 29 de juny començarà el cicle amb una producció reduïda de La traviata que mostrarà l’essència d’aquesta popular òpera de Verdi. La soprano Marga Cloquell serà Violetta Valery, el tenor Nestor Losán interpretarà el rol d’Alfredo Germont, el baríton Jorge Tello serà Giorgio Germont i Romina Krieger farà la narradora; estaran acompanyats al piano per Olga Kobekina, que n’ha fet l’adaptació musical. El 13 de juliol actuarà el Caravaggio Quartet –format per Federico Picotti (violí), Matteo Mizera (viola), Daniel Mizera (violoncel) i Bernat Català (piano)–, que oferirà obres de Mahler, Fauré i del mateix Bernat Català.

Coral Sant Jordi

El 20 de juliol actuarà la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, amb el programa “Cançons d’ahir, cançons d’avui”, que inclou un repertori català ampli, amb obres de Lluís Millet, Enric Morera, Eduard Toldrà i Cristòfor Taltabull, entre d’altres. El Quartet Barcino –format per Patrícia de No (flauta), Elena Rey (violí), Miquel Cuenca (viola) i Peter Schmidt (violoncel)– interpretarà el 27 de juliol el Quartet en Re major de Mozart i la suite del ballet El trencanous de Txaikovski.

Jove Orquestra de Castellar del Vallès

Ja al setembre, el dia 21 serà el torn de la Jove Orquestra de Castellar del Vallès, dirigida per Carles Miró, integrada per joves talents de casa nostra. Finalment, el 28 de setembre acabarà el Cicle d’Estiu amb escenes de Così fan tutte de Mozart en una producció en col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. Hi intervindran els joves talents Milica Jovicic, Mar Esteve, Joan Miquel Muñoz, César Cortés, Alba Fernández i Guillem Batllori, amb direcció escènica de Carles Ortiz i narració d’Anna Ponces, acompanyats al piano per Andrea Álvarez.

Così fan tutte

Tots els concerts tindran lloc en divendres i començaran puntualment a les 19.30 h, amb una durada aproximada de 40 minuts sense descans. En finalitzar cada concert es servirà una copa de cava als assistents. Es proposa una aportació de 10 euros per concert (places limitades i sense reserva). Més informació: www.jardidelstarongers.org