ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Concerts de piano i música de cambra al Festival de Sant Pere de Rodes

12/7/2018 |

 

Del 13 de juliol al 25 d’agost tindrà lloc la 18a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, amb 15 concerts de piano i música de cambra d’alt nivell, a l’església del monestir de Sant Pere de Rodes i a l’església del Port de la Selva. Una vetllada dedicada al gòspel inaugurarà el Festival a càrrec de Gospelians de Girona, sota la direcció de Karol Green, seguit, el dia 14, de l’actuació del Klaviol Trio, que interpretarà música de Nino Rota i d’Astor Piazzolla.

Eric Tornabene

Sempre fidel als seus orígens, la programació del Festival inclourà, pel que fa al piano, l’actuació del jove pianista Eric Tornabene, amb obres de Bach, entre les quals les Variacions Goldberg; i també d’Albert Guinovart, amb el seu darrer treball discogràfic, Nocturn, dedicat a aquest instrument. Per la seva banda, Carles & Sofia, duo de pianos, actuaran al costat de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona, dirigida per Helena Bayo, i interpretaran algunes de les bandes sonores del cinema més populars; aquest concert s’oferirà dos dies (11 i 12 d’agost), a causa de la gran afluència de públic. També participaran al Festival el pianista txec Jan Bartos, que interpretarà l’Appassionata de Beethoven; el pianista portuguès Dinis Schemann, amb obres de Mozart, Beethoven i Chopin, i, com cada any, s’oferirà un programa “Absolute Chopin”, enguany a càrrec del pianista italià de Giorgio Costa.

Jess Trio Wien. © Annamaria Kowalsky (Ausschnitt)

Els altres concerts estaran protagonitzats per la violinista noruega Linda Hedlund, acompanyada al piano per Roberto Issoglio; el flautista Claudi Arimany, fidel al Festival des de fa anys i que estarà acompanyat al piano per Pedro Rodríguez, i l’actuació del Jess Trio Wien (violí, violoncel i piano), format pels germans Jess-Kropfitsch. El Festival es clourà amb la tradicional gala d’òpera; aquest 2018 a càrrec de la soprano italiana Lenny Lorenzani i el pianista acompanyant David Boldrini, amb àries de Puccini, Verdi i Mascagni.

L’església del Port de la Selva acollirà les actuacions de l’OFF Festival, que inclouen propostes suggeridores, com el concert de jazz del Susu Quartet –format per Susana Torregrosa, veu; Francesc Capella, piano; Oriol Gonzàlez, contrabaix, i Xavi Maureta, bateria–, música brasilera amb el trio de Paulinho Lèmos, i tangos i boleros a càrrec de Roman Kuperschmidt i Georgi Mundrov.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes és organitzat per Opus Artis i el Departament de Cultura de la Generalitat, i rep el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva, l’AIE i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Més informació i venda d’entrades en aquest enllaç.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet