ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Vespres d'Arnadí tanca el seu 3r festival de música barroca amb un 70% d'ocupació

16/7/2018 |

 

Vespres d'Arnadí tanca el seu 3r festival de música barroca amb un 70% d'ocupació just abans de participar en els principals festivals nacionals i internacionals. Davant d'un estiu especialment intens i amb col·laboracions amb grans solistes, la formació que dirigeix Dani Espasa ha optat pels formats petits en el seu festival de producció pròpia
L'aposta per descobrir nous espais patrimonials a Barcelona, òptims per a l'audició de música barroca, és valorada molt positivament per l'ensemble català

El tercer i últim concert del festival de música barroca que promou Vespres d’Arnadí que se celebrarà aquest diumenge, 15 de juliol, a les set de la tarda i a la basílica dels sants màrtirs Just i Pastor, al barri Gòtic de Barcelona, posarà el punt i final a la tercera edició del festival de producció pròpia que produeix el conjunt liderat pel clavecinista Dani Espasa i per l'oboista Pere Saragossa.

Enguany Vespres d'Arnadí ha apostat per redescobrir dos nous espais patrimonials de la ciutat de Barcelona que consideren 'òptims per a l'audició de música barroca' com són la basílica dels sants màrtirs Just i Pastor i la capella de l'Esperança. Igualment un dels trets característics de l'edició d'aquest 2018 és que Vespres d'Arnadí ha presentat un únic concert de format gran, amb solista vocal -el primer, amb la mezzosoprano Marta Infante- mentre que les dues propostes següents han estat de format petit: amb el Trio Triskel la setmana passada a l'Esperança (que es va omplir) i a duo amb la violinista Lina Tur Bonet i Dani Espasa avui, a Just i Pastor.

'La nostra voluntat és explorar nous usos culturals per a equipaments municipals d'alt valor patrimonial', asseguren els músics de la formació, considerada estratègica pel Departament de Cultura de la Generalitat. D'aquí l'obertura a espais com les basíliques citades anteriorment, així com també l'aposta per la itinerància encara que això 'pugui anar en detriment de l'increment de públic atès que els trenques les rutines'.

El concert d'aquest diumenge, a les set de la tarda, se centrarà en la interpretació de les sonates per a violí i clave de J. S. Bach i també de G. F. Händel sota el títol genèric de Bach i Händel, una trobada. La proposta arriba just abans de començar un tram de concerts molt intens, atès que Vespres d'Arnadí serà enguany formació resident al Festival de Peralada, on el proper 5 d'agost oferiran RINALDO de G. F. Händel amb la soprano Núria Rial i el contratenor Xavier Sabata com a solistes -amb aquest últim acaben d'enregistrar un disc de pròxima edició. Només tres dies després, el 8 d'agost, la formació que dirigeix Dani Espasa presentarà també a Peralada la seva versió de l'òpera ACIS i GALATEA, també de Händel, en aquest cas amb Roger Padullés i Lucía Martín-Carton com a solistes principals. La presència de Vespres d'Arnadí al festival empordanès, però, es completarà amb dues propostes més: una a manera de 'cabaret' musical amb Xavier Sabata com a solista -12 d'agost- i un concert final, gratuït, el 16 d'agost vinent a les nou del vespre amb la cèlebre Música aquàtica i per als reials focs d'artifici de Händel.

Dins aquest estiu de propostes XL, destaca també que el primer dels programes presentat en el festival d'enguany a Barcelona, amb la mezzo Marta Infante com a solista -el passat 1 de juliol-, el conjunt català el presentarà en concert al festival de música barroca d'OSTRAVA, un dels més prestigiosos d'Europa.

La tercera edició del festival de música barroca de Vespres d’Arnadí, sota la direcció de Dani Espasa, ha estat dedicat a la figura del geni del barroc Johann Sebastian Bach (1685 – 1750). Amb la programació d'aquest festival de producció pròpia, Vespres d'Arnadí vol aprofundir en l'objectiu majúscul de divulgar, a mitjà termini, peces clau del patrimoni barceloní, tant entre la població local, com també entre els visitants.

Us recordem els programes que han format part d'aquest tercer festival de Vespres d'Arnadí:
1r concert: DIVINITATIS: de Vivaldi a Bach (01.07.2018, 19.00 h)
2n concert: VARIACIONS GOLDBERG A TRES (08.07.2018, 11.00 h, a l'Esperança)
3r concert: BACH I HÄNDEL: una trobada (15.07.2018, 19.00 h)

Tots els concerts tenen un preu únic de 15 € i s'ofereix un abonament per a tot el festival de 40 €.


Vespres d'Arnadí

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet