ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Festival Jardins Musicals de Piera

17/7/2018 |

 

 

El Festival Jardins Musicals de Piera neix amb la finalitat d’ampliar l’oferta cultural catalana de l’estiu, amb una proposta de música i dansa que serà presentada per Marcel Gorgori i Roger Alier i amb l’interès complementari que després de cada espectacle els artistas i els presentadors compartiran una tertúlia a la fresca. En aquesta primera edició, oferirà tres concerts de repertori clàssic en dies consecutius ( 19, 20 i 21 de juliol, a les 22 h.). El primer i el darrer seran recitals lírics a càrrec de veus destacades i amb acompanyament de piano, mentre que el central serà un espectacle de ballet amb música en directe, interpretada per un quartet de corda amb flauta travessera.

Els concerts tindran lloc en els jardins de tres cases singulars que formen part del patrimoni arquitectònic de la vila i que tenen un interès artístic, amb l’atractiu de descobrir nous espais plens d’encant que són d’ús privat, amb l’accés restringit la resta de l’any. L’aforament serà limitat a 200 espectadors, amb la qual cosa s’assegura la proximitat entre els artistes i el públic, d’acord amb la voluntat dels impulsors, l’Associació Piera Cultura Segle XXI, de finançament estrictament privat.

El primer concert, la nit del dijous 19 de juliol, tindrà lloc a Cal Pepus, al Passeig del Prat, amb un espectacle creat i conduït pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, un dels grans divulgadors de la música culta al nostre país. La figura i l’obra de Giuseppe Verdi és el fil conductor del programa, a càrrec de la soprano Maribel Ortega, el tenor Carlos Cosías, el baríton Toni Marsol i el pianista Josep Buforn, que desgranaran el repertori amb l’ajut de les explicacions del presentador. S’interpretaran les àries i els fragments més rellevants de l’obra verdiana: Nabucco, Rigoletto, La traviata, Il trovatore, Don Carlo, Macbeth i Un ballo in maschera .

El Trencanous de Txaikovski, en versió ballet de cambra, serà l’espectacle del divendres 20 de juliol, a la Torre Solana del Passeig Prat, amb presentació de Marcel Gorgori i el professor Roger Alier, el gran expert en el món musical i operístic. La interpretació anirà a càrrec del Ballet de Catalunya, amb Patrícia de No a la flauta, Joana Espina al violí, Miquel Córdoba a la viola i Peter Schmitt al violoncel. L’arranjament del que probablement és el ballet més popular de la història de la música és una gran ocasió d’accedir a la dansa per part del públic familiar, amb els meravellosos moments de la Marxa, el Petit galop dels nens i parents, la Variació del pallasso, la Dansa dels mirlitons, la dansa àrab d’El café, la Dansa de la Pruna de Sucre, la dansa russa de Trepak o el Vals de les flors. Amb uns ballarins de primer ordre, els músics en directe i la posada en escena plena de dinamisme, llum i color, la proposta és plena d’atractius.

El dissabte, 21 de juliol, els amants de la lírica podrán gaudir d’una selecció d’àries i duets d’òpera i sarsuela, amb algunes de les partitures més celebrades dels dos gèneres. El programa ha estat dissenyat pel baríton Àngel Òdena i la soprano Sara Blanch, amb composicions de Giménez i Nieto, Verdi i Moreno Torroba. La parella lírica, acompanyada al piano per Anna Crexells, interpretaran, de Giménez i Nieto, “Me llaman la primorosa”, d’El barbero de Sevilla, i de Moreno Torroba, la romança “Ay mi morena”, de Luisa Fernanda.De Verdi, cantaran àries de La traviata i de Rigoletto, com els inoblidables duets “Pura si comme un angelo”, de la primera i “Tute le feste al tempio”, de Gilda i Rigoletto.

Amb la seva vocació nacional i internacional, el Festival Jardins Musicals de Piera afronta un repte notable, però la solidesa del programa i el gran nivell artístic auguren l’èxit de la proposta. 

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet