ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La guitarra en la música de cambra al Festival de l'Hospitalet de l'Infant

19/7/2018 |

 

El II Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant se celebrarà del 25 al 29 de juliol i es dedicarà a la música de cambra. El so de la guitarra estarà acompanyat pel so d’altres instruments, com ara la viola, el violí, la flauta i la veu. Com l’any passat, el Festival comptarà amb la participació d’intèrprets i lutiers de prestigi internacional. Hi participaran el cubà Leo Brouwer, que hi oferirà una conferència, el nord-americà Hopkinson Smith, el Dúo Ditirambo, el duet dels noruecs Henning Kraggerud i Petter Richter i els catalans Carles Trepat i Anabel Montesinos, entre d’altres. Aquests dos últims oferiran el concert de cloenda, el 29 de juliol, al costat de l’Orquestra Kammart, amb el seu director, Àlex Sansó, i amb un programa que inclourà la Fantasia catalana de Carles Trepat, en homenatge a Granados, i el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo.

Durant els cinc dies del Festival, l’Hospitalet de l’Infant acollirà un total de quatre concerts i una nit d’artistes de la terra amb el Dúo Becerra, Duo Ribera Sàbat, Patricia de No i Manel Sánchez, Sadahiro Otani i Kimiyo Nakako; tres conferències, cinc exposicions d’instruments i quatre classes magistrals obertes a tothom (cal inscripció prèvia), a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere.

El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant és organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de Maria Patricia Mercado. Aquest és l’únic festival dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona i pretén establir-se com a “referent cultural del territori, mitjançant la divulgació de la història, la construcció i el repertori d’un dels instruments més populars”.

Podeu consultar el detall de la programació, comprar entrades anticipadament i fer la inscripció a les classes magistrals en aquest enllaç


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet