ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Música a Solsona!

26/7/2018 |

 

 

L’Acadèmia Internacional de Música de de Solsona (AIMS), un festival pedagògic únic a Catalunya, arriba a la 17ª edició, amb 46 concerts de música clàssica a càrrec d’alumnes i professors del més alt nivell, que actuaran en 14 municipis de la Catalunya Central. Al llarg de 3 setmanes, del 31 de juiol al 19 d’agost, alternarà la formació de joves talents, un total de 95 nois i noies d’arreu del món, amb concerts oberts al públic.

Acadèmia Internacional de Música de Solsona

Acadèmia Internacional de Música de Solsona

El director artístic del festival és Peter Thiemann, violoncel solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, que també exercirà de professor a l’acadèmia, juntament amb músics solistes de la Metrapolitan Opera de Nova York, l’Òpera de Ginebra, la Royal Opera House de Londres o la Buchmann-Mehta School of Music de Tel Aviv.

El programa dels concerts inclou composicions de Dvorák, Schubert, Bach, Paganini, Mozart, Vivaldi, Berg, Bartók, Debussy, Albéniz, Ravel o Rakhmaninov, entre d’altres, que es presentaran en tres formats diferents: el clàssic (en sales auditoris i esglésies), al carrer (concerts populars per als solsosins i els visitants) i el social (en residències, hospitals i centres d’atenció). A més s’intenta arribar a cases particulars de persones amb mobilitat reduïda de Solsona.

Tot i que la seu de l’AIMS és Solsona, les actuacions arribaran a 13 municipis més de 8 comarques de la Catalunya Central: Almacelles, Balaguer, Cardona, Castellar de la Ribera, Collbató, Manresa, Moià, Olius, Organyà, Riner, Sallent, Sant Llorenç de Morunys i Vallferosa, en indrets emblemàtics com la catedral de Solsona, la Colegiata de Cardona, la Seu de Manresa o les esglésies de Sant Llorenç de Morunys o de Sant Esteve d’Olius.

Entre els 46 concerts en podem destacar 3 per la seva singularitat: l’inaugural, el 31 de juliol, al Teatre Comarcal de Solsona, amb els professors de l’AIMS; el concert de clausura del 13 d’agost, amb nens i nenes entre 10 i 12 anys, supertalents procedents d’Armènia, Rússia i Suïssa, també al Teatre de Solsona; i, finalment, el concert de clausura, el 19 d’agost, a la Sala Polivalent de Solsona, amb l’espectacle nocturn The AIMS Magic Rock Show, que combina l’actuació d’una banda de rock amb músics de formació clàssica amb l’il·lusionisme.

L’AIMS Festival 2018 parteix de la idea que si la música no es comprteix mor en el silenci i oferirà una gran varietat d’obres que abasten entre els segles XVIII i el XXI, amb peces tan heterogènies com el famós octet de Franz Schubert o l’adaptació per a octet que la compositora coreana Jiesun Lim ha fet del tradicional i emblemàtic Ball de Gegants de Solsona. L’esforç artístic, educatiu i cívic de tants estudiants i professors es veurà compensat, sens dubte, amb un nou èxit de públic i crítica.

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet