ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La SCCC estrenarà una òpera sobre Llull, a l'Auditori

1/8/2018 |

 

Jay-Jay Johanson, Sandrine Piau i Angela Hewitt actuaran aquesta tardor a l’Auditori de Girona
També hi haurà Gossos, Blaumut, Le Croupier i Les Anxovetes

La GIOrquestra oferirà un concert amb la violinista Ye-Eun Choi
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, la formació única al món impulsada per l’empresa Metalquimia, estrenarà els dies 23 i 24 de novembre a l’ Auditori de Girona l’òpera en un pròleg i dos actes Llull, amb música de Francesc Cassú, director de la Principal de la Bisbal i de la SCCC, llibret de l’escriptor Jaume Cabré i la direcció escènica de Xavier Albertí. La SCCC, que aquest any celebra el seu 10è aniversari, estarà acompanyada en aquest gran projecte escènic i musical sobre Ramon Llull per la Polifònica de Puig-reig i diversos solistes: Roger Padullés (tenor), Marta Mathéu (soprano), Toni Marsol (baríton), Gemma Coma-Alabert (mezzosoprano), Oriol Rosés (contratenor), Ezequiel Casamada (tenor), Ricard Sabata (tenor), Joan Garcia Gomà (baríton), Ferran Frauca (baríton) i Marc Pujol (baix).

Aquesta serà una de les 23 propostes que ha programat l’Auditori de Girona per a la tardor vinent, juntament amb destacats noms internacionals com ara Jay-Jay Johanson, Sandrine Piau, Angela Hewitt, Jan Lisiecki i la violinista sud-coreana Ye-Eun Choi, que actuarà com a convidada de la GIOrquestra, en un concert dedicat íntegrament a Beethoven.

L’apartat de música clàssica de la 12a temporada de l’Auditori inclourà 13 actuacions. “Volem ser un espai de transformació, amb propostes artístiques que toquin una mica endins de les persones, de manera que no tothom sortirà igual que abans d’entrar al concert”, va dir ahir el programador de l’apartat clàssic, Víctor Garcia de Gomar, que va destacar especialment la presència de la soprano francesa Sandrine Piau, que debutarà a l’Auditori amb un programa de lied francès i alemany; la pianista Angela Hewitt, “sacerdotessa de Bach”, que tocarà les Variacions Goldberg, i el jove pianista polonès Jan Lisiecki, que va debutar a l’Auditori de Girona amb 18 anys i ara torna, ja convertit en una figura, amb 23 i la seva especialitat: Chopin. Un altre jove talent en projecció és la violinista María Dueñas, que té només 16 anys, i també estan per sota dels 20 anys la flautista Lucie Horsch i el llaütista Thomas Dunford. El 125è aniversari de Mompou es commemorarà amb els concerts dels pianistes Josep Colom i Sira Hernández. El talent local també estarà representat per l’Orquestra de Girona –amb un homenatge a Leonard Bernstein–, la Principal de la Bisbal i el Cor Maragall.

Natxo Morera de la Vall va presentar la programació de músiques modernes, que obrirà Ialma, un grup format per dones d’origen gallec residents a Brussel·les, que treballen a partir de melodies populars i que recentment s’han definit activament a favor dels presos polítics catalans i han col·laborat amb Valtònyc.

La cantant Paula Grande, molt vinculada a l’Escala i a Girona, presentarà el seu nou treball, SóC, i Le Croupier estrenarà el seu nou espectacle, La festé, en el qual col·laboraran Mont Plans, Merche Mar, Cinta Moreno, David Soler, Marc Parrot, Les Anxovetes, Anna Roig, Josep Thió i Mazoni, per celebrar el 10è aniversari del grup liderat pel músic cellerenc Carles Cors. El concert es gravarà per fer-ne un disc en directe.

Sense sortir de l’àmbit més proper, el grup d’havaneres Les Anxovetes presentarà a la sala Montsalvatge –amb la cabuda reduïda, com a la majoria d’espectacles que es faran a la sala gran– el seu nou espectacle, (d)ones.

També passaran per l’Auditori dues altres formacions gironines ben diferents, The Wilder Company –que aquest any publicaran dos EP, fidels al seu so, entre el country i el rock– i el Cor Geriona, en el seu ja tradicional concert a les portes de Nadal. A més, dos grups importants de l’escena catalana, Gossos i Blaumut, tancaran a l’Auditori de Girona les seves actuals gires, i aquests últims ho faran a les 12 del migdia d’un diumenge, per facilitar les coses al públic familiar. Pel que fa a la música estatal, destaca la presència de Marwan, música i poeta d’ascendència palestina, que presentarà a Girona el seu últim disc, Mis paisajes interiores.

L’Espai Marfà continuarà amb el seu programa d’acompanyament artístic –hi participaran Carmen 113, President Xai i Xebi SF– i de gravació de maquetes per a grups novells. També portarà a terme 25 activitats formatives i divulgatives, a càrrec de músics com ara Miquel Sospedra, Za!, Paula Grande o Joan-Pau Chaves. Dins les Sessions LP, Eduard Canimas, Jordi Planagumà i Carles Sendra comentaran discos de Pau Riba, Guns N’Roses i Elvis, respectivament. 

XAVIER CASTILLÓN
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet