ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Orgue&nd explicarà la història de la música

4/8/2018 |

 

 

La proposta inclou activitats de divulgació sobre l’instrument i per a tots els públics durant el mes d’agost   

Marc Pons i Ignacio Ribas davant l’orgue, ahir.
Marc Pons i Ignacio Ribas davant l’orgue, ahir. | ANA / N. T.

Per dinovena vegada, el Festival Internacional Orgue&nd porta a les esglésies d’Andorra organistes i compositors de renom d’arreu d’Europa. Amb el títol Mirades, «volem focalitzar l’atenció cap a la història de la música i la varietat d’instruments que tenim al país», va afirmar el director artístic del festival Ignacio Ribas. Els concerts tindran lloc a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana i començaran a dos quarts de deu del vespre.


Tot i que la major part del públic són turistes, segons Ribas, cada cop hi ha més gent del país i gent jove que s’apropa als concerts. El director artístic va definir el públic de l’Orgue&nd com «heterogeni i in crescendo».


A més dels concerts, el festival ha programat un seguit d’activitats paral·leles amb l’objectiu de donar a conèixer l’orgue i esbrinar les curiositats de la mà de Philippe Lefebvre, Jose Luís Echechipía i Jesús Gonzalo López, que actuaran al festival els dies 11 i 20 d’agost. 
També hi ha activitats destinades als infants del 16 al 22 d’agost a les esglésies de Sant Esteve d’Andorra la Vella i Sant Pere Màrtir d’Escaldes. L’organització també va preparar una conferència, a càrrec de l’organista Ester Ciudad, titulada La dona i els instruments de tecla, una història oblidada, a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria el 22 d’agost.


El comú d’Andorra la Vella col·labora amb l’esdeveniment amb una partida econòmica de 10.000 euros. El comú busca potenciar la vessant educativa del festival, per això enguany hi haurà activitats destinades als alumnes del conservatori de la Llacuna i als infants del Llamp. També subvenciona la conservació de l’orgue de la capital, el que compta amb més registres de tot el Principat, informa l’ANA. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet