ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sira Hernández per primera vegada a l'Auditori de Girona amb un recital íntegra de Mompo

19/10/2018 |

 

El proper diumenge 28 de novembre a les 20.00 hores a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona, la pianista Sira Hernàndez oferirà un recital dedicat a Mompou amb la col·lecció de 13 peces per piano Cançons i danses. La pianista catalana amb una llarga i experimentada trajectòria nacional i internacional, actuarà per primera vegada a l’Auditori de Girona, dins la temporada estable de concerts.

Si en l’obra de Mompou, Charmes o Música callada –amb una rigorosa economia de mitjans– representen una màxima concentració expressiva, al seu torn les Cançons i danses –la seva obra més divulgada, tot i servir-se de melodies populars i sense renunciar a la seva més íntima personalitat, constitueixen la manifestació més palpable d’un esperit específicament català. Especialista en la música de Mompou entre d’altres, Sira Hernández, ens desvetllarà els misteris d’aquesta singular col·lecció escrita al llarg de 55 anys. Hernández va presentar Música Callada en un disc, sota el segell, Solfa Recordings, el 2014

Sira Hernández és reconeguda com a una de les pianistes amb més sensibilitat del nostre país. Amb una refinada pulsació i un sentit del tempo admirables, ha forjat la seva carrera musical participant en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals, com el de Peralada, el de Santa Florentina, el Festival de Música Clàssica de Toledo, l’Euroconcert o el cicle de concerts al Palazzo Bricherasio de Torí, entre d’altres. Últimament està potenciant i desenvolupant la seva vessant en l’àmbit de la composició i la improvisació també col·laborant amb altres disciplines artístiques com la dansa i la poesia.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet