ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Espectacle divulgatiu al voltant de la trompa per a infants i adults

11/11/2018 |

 

La representació està dotada d'un caràcter participatiu amb el públic

'Des d'aquell dia, les trompes són recargolades' ha estat la representació que aquest dissabte ha significat el tancament del projecte educatiu d'enguany de la Fundació ONCA. Segons ha confirmat el divulgador musical, David Puertas, aquest conte parla sobre un instrument en concret, en aquest cas la trompa, i és la primera vegada que es representa a Andorra. L'espectacle s'ha dotat d'un caràcter participatiu i ha estat adreçat a les famílies, que han col·laborat cantant cançons i fent percussió corporal. A més, l'objectiu ha estat el d'oferir un espectacle divulgatiu, on s'han donat eines perquè cadascú pugui treure més o menys "rendiment" del que ha après.

En ocasions anteriors ja s'han representat altres contes musicals sobre el violí, el violoncel o el contrabaix i que han ajudat a explicar als assistents els orígens dels instruments a partir d'una història novel·lada. En aquest cas, l'esdeveniment ha comptat amb la participació del trompista Pepe Reche, i l'intèrpret Glòria Puertas, que han ofert poder conèixer totes les possibilitats de l'instrument, des del seu paper en la música clàssica, fins a la música més moderna o popular. Per tant, "al llarg del conte, la trompa apareix en totes les seves facetes", ha afirmat el divulgador musical.

Un altre dels aspectes que ha destacat Puertas és l'experiència "fantàstica" que suposa treballar per aquest públic. "Tothom ens diu des de fa anys que hi ha molt poques propostes d'aquest tipus", ha dit, i ha emfasitzat que "cada vegada les famílies demanen més espectacles musicals com aquest, que són participatius i en què poden compartir una experiència amb els seus fills". D'aquesta manera, "l'experiència s'allarga més enllà del conte" ja que quan infants i adults tornen cap a casa van "cantant les cançons" i els més petits "demanen veure més coses sobre aquell instrument", ha manifestat. Per tant, la "gràcia" de l'esdeveniment és que suposa una experiència compartida que "s'allarga molt més enllà de l'espectacle".

Amb una durada de 40 minuts, aquest matí s'han dut a terme dues sessions i, l'última d'elles, està prevista a les 16 hores a la sala Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. El projecte ha comptat amb la col·laboració del comú. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet