ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

7a temporada dels Sopars Lírics al Restaurant 7 Portes

1/12/2018 |

 

Si fem cas de les teories cabalístiques que diuen que el número 7 és un número màgic, l’edició que el mític Restaurant 7 Portes –un dels més antics de Barcelona– enceta enguany del cicle Sopars Lírics ha de ser, com a mínim, venturosa.

Aquesta fórmula d’èxit que inclou un menú gastronòmic de qualitat –d’acord amb els plats de temporada– seguit d’un recital líric amb joves talents locals arriba, doncs, a la setena edició, tot començant el programa el proper divendres 30 de novembre (20 h) amb l’actuació de la mezzosoprano portuguesa fincada a Barcelona, Helena Ressureição, que, a més, és la setena mezzo d’actuar al cicle. La cantant acaba de completar la formació al Conservatori Superior del Liceu i ha fet masterclasses amb cantants de renom, com Teresa Berganza, Grace Bumbrey, Dolora Zajick i Carme Bustamante, entre d’altres. Al programa que interpretarà després del sopar el dia 30 de novembre, hi ha apareixen àries d’òperes, La clemenza di Tito de Mozart, Ariodante de Händel, La Cenerentola de Rossini, Sapho de Gounod, Carmen de Bizet i Samson et Dalila de Saint-Saëns.

El calendari de la temporada inclou quatre recitals més, inaugural a banda, a càrrec de nous talents, com el baríton Lluís Calvet (dijous 24 de gener), la soprano Mireia Tarragó (divendres 28 de juny) i el guanyador de la III edició del Concurs Josep Palet de Martorell (dijous 16 de maig), premiat que es coneixerà al concurs que té lloc aquest hivern 2019. El cinquè concert serà una gala especial el divendres 22 de març per celebrar els 50 Sopars Lírics i s’espera que compti amb veus vinculades des del principi amb aquesta iniciativa, com les sopranos Sara Blanch, Mercedes Gancedo, els barítons Carles Daza i Josep-Ramon Olivé, entre d’altres.

Com s’esdevé des dels inicis, els concerts són sempre acompanyats al piano pel repertorista Josep Buforn, un dels pianistes més ben considerats en l’especialitat. Els concerts són presentats conjuntament pels crítics musicals i organitzadors de la proposta, Roger Alier i Jordi Maddaleno.

Des del començament, pels Sopars Lírics han passat més de 450 persones de procedències variades, que inclouen tant melòmans habituals de les temporades operístiques del Liceu, com també nouvinguts que viuen aquí la seva primera experiència al món del cant líric. L’aforament de la sala del Restaurant 7 Portes és d’un màxim de 60 persones, fet que assegura la proximitat de tots els comensals a l’intèrpret, amb qui poden interactuar si volen i, fins i tot, col·laborar personalment en el seu desenvolupament artístic fent una aportació econòmica a mode de micromecenatge.

El Restaurant 7 Portes, de tradició familiar vinculada a la família Parellada des dels inicis, que es remunten a fa 182 anys, ha estat punt d’acollida des de sempre de figures rellevants del món de la cultura, com per exemple Pablo Picasso, Rafael Alberti, Federico García Lorca i Salvador Dalí, entre d’altres. Situat en un punt estratègic, al passeig d’Isabell II, 14, de Barcelona, davant de la Llotja, on fa més de tres-cents anys es va estrenar la primera òpera a Barcelona, Il più bel nome de Caldara, el 7 Portes ha tingut una predilecció especial pel món de l’òpera, gràcies al fet que sovint els melòmans però també els artistes que actuaven al Gran Teatre del Liceu acostumen a anar a sopar després de la funció al 7 Portes, que tanca la cuina a la una de la matinada. Cantants il·lustres com la soprano Maria Callas, en la seva única visita al Liceu l’any 1957, o encara avui Plácido Domingo, han passat per les taules de l’emblemàtic restaurant.

Més informació i reserves: https://7portes.com/es/sopars-lirics/


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet