ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Barcelona acull el primer Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya de Música Antiga

30/11/2018 |

 

Vint solistes i grups han estat seleccionats pel jurat per participar a les fases finals (proves eliminatòria i final) que tindran lloc els dies 7, 8 i 9 de desembre a la Sala Alícia de Larrocha de L’Auditori, coordinades amb l’ESMUC.

El 92è Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya se celebrarà els propers 7, 8 i 9 de desembre a Barcelona, en una convocatòria corresponent a la nova modalitat de música antiga. A causa de l’alt nombre d’inscripcions, i d’acord amb les bases del Concurs, el jurat ha fet una selecció de vint candidats per participar en les proves eliminatòria i final. Els solistes i grups seleccionats son Acciaccatura, Effimera, Ensemble Allettamento, Ensemble D’Amico, Esain, Isabel García, Laura Fernández Granero, Patricia Gil, Pablo Enrique Gigoso, Iberi Auri, Saya Ikenoya, Les Sylvains, Javier López Escalona, Inés Moreno Uncilla, César Navarro, Pérez & Veldman, Emiliano Pérez Riveroll, Diego Ruenes, Carmina Sánchez Picazo i Anna Urpina.

El Concurs es celebrarà a l’Auditori Acadèmic de l’ESMUC (Sala 4 – Alícia de Larrocha, de l’Auditori de Barcelona) i compta amb la coorganització de la mateixa Escola Superior de Música de Catalunya. El divendres 7 de desembre es realitzaran les primeres eliminatòries en dues sessions, a les 17 i 19 h. Les proves eliminatòries seguiran durant tot el dissabte 8 de desembre, en quatre sessions més (a les 10.30, 12.30, 17 i 19 h). El mateix dissabte al vespre (21 h) s’anunciaran els sis finalistes. I el diumenge 9 de desembre se celebrarà la prova final, a les 17 i 19 h. El Concurs culminarà amb l’acte de lliurament de premis, que es realitzarà el mateix diumenge a les 21 h. Totes les sessions seran gratuïtes i obertes al públic.

El jurat és format pel violagambista Pere Ros (president), el violinista francès François Fernández, la clavecinista i organista Silvia Márquez, la soprano Marta Almajano, el flautista Joan Bosch i el periodista musical Aleix Palau (secretari sense vot). Tot els participants al Concurs rebran classes magistrals dels membres especialistes del jurat el diumenge (10.30 h) i els alumnes de l’ESMUC o de qualsevol conservatori de grau mitjà o superior també podran participar-hi com a oients.

S’atorgaran un primer i segon premis, consistents en diverses gires amb concerts remunerats de la Red de Músicas de Joventuts Musicals d’Espanya; concretament, quatre gires per al primer premi i dues per al segon. En aquesta convocatòria també s’atorgaran diversos premis especials: Premi Especial Acadèmia 1750 al millor solista, amb un concert com a solista amb l’orquestra Acadèmia 1750; Premi Especial Bachcelona al millor intèrpret de música barroca, amb un concert en l’edició 2019 del Festival Bachcelona; Premi Especial Festival de Úbeda y Baeza i Premi Especial Festival Espurnes Barroques al guanyador del primer premi, amb la participació en la propera edició d’ambdós festivals. Finalment, també s’hi atorgarà el Premi Especial GEMA, amb una quota anual gratuïta a l’associació Grupos Españoles de Música Antigua. Les proves finals seran gravades i retransmeses posteriorment per Catalunya Música. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet