ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Montserrat Caballé i el cānon musical catalā, a 440Clāssica&Jazz

6/12/2018 |

 

 La soprano Montserrat Caballé ocupa la portada del nou número de la revista. La publicació també proposa un cànon musical amb 15 obres referencias de la història de la música catalana

La soprano Montserrat Caballé va morir el passat 6 d'octubre a la seva ciutat, Barcelona. Com a homenatge a una veu que ja és patrimoni de la música catalana i universal, i gràcies a la col·laboració de l'emissora Catalunya Música, la revista 440Clàssica&Jazz li dedica la portada del seu número de desembre-gener i recupera en paper l'extensa entrevista que li va fer el periodista Joan Vives, el 25 de novembre de l'any 1998 per al programa A la manera de...

La conversa mostra els gustos i preferències de l'artista al voltant de l'òpera i l'ofici de cantant, la seva íntima devoció per la música i també reveladores reflexions sobre el camí, no sempre fàcil, que va dur-la a convertir-se en una de les més grans sopranos de la història.

A més, la revista també inclou un reportatge amb una proposta de cànon musical català. Quinze reconegudes personalitats del panorama musical comenten quinze obres referencials de la història musical del país, des de l'Edat Mitjana fins al segle XX. Carles DuarteFrancesc MassipDaniel CodinaJosep Maria GregoriAleix PalauJoan MagranéCèsar CalmellSergi CasademuntOriol Pérez TreviñoEdmon ColomerÀlex SusannaJosep Maria RevésFrancesc CortésCarles Trepat i Joan Casas signen la quinzena d'articles sobre un ventall d'obres que van del "Cant de la Sibil·la" a La pesta, de Robert Gerhard.  

Portada revista '440 Clàssica' 48


Un reportatge sobre la poderosa –i actualment mig oblidada– presència del compositor Giacomo Meyerbeer a la ciutat de Barcelona al llarg del segle XIX, un altre que aporta noves visions sobre el Rèquiem de Mozart, les habituals seccions de Marcel Gorgori(sobre òpera) i de Jaume Biarnés (sobre cuina melòmana) i un suplement especial amb la programació de L'Auditori de Barcelona per als propers mesos són altres dels continguts que poden llegir-se en aquest número de 440Clàssica&Jazz.


440Clāssica&Jazz

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet