ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Òpera XXI premia CalixtoBieito i Josep Carreras

8/1/2019 |

 

Els I Pre­mis Òpera XXI, que atorga l’asso­ci­ació de tea­tres, fes­ti­vals i tem­po­ra­des d’òpera esta­tal, entre­ga­ran el 21 de març al Gran Tea­tre del Liceu els pri­mers guar­dons.

Després de l’acte de deli­be­ració del jurat, s’ha com­ple­tat el car­tell de gua­nya­dors dels I Pre­mis Òpera XXI, amb els quals es pre­miarà l’acti­vi­tat lírica naci­o­nal durant la tem­po­rada 2017/2018. Aquesta pri­mera edició dels pre­mis es tan­carà amb la cerimònia d’entrega de guar­dons al Saló dels Miralls del Gran Tea­tre del Liceu el 21 de març i hi assis­ti­ran tots els pre­mi­ats. Des­taca Calixto Bieito (gua­nya­dor del premi a la millor direcció d’escena (Die Sol­da­ten al Tea­tro Rea, maig-juny 2018), i dels honorífics de Josep Car­re­ras i Mirna Lacam­bra.

L’assem­blea de l’asso­ci­ació esta­tal va deci­dir, el 3 de novem­bre pas­sat, pre­miar amb guar­dons honorífics Josep Car­re­ras i l’Aso­ci­ación de Ami­gos de la Ópera de la Coruña per la seva con­tri­bució sig­ni­fi­ca­tiva al món de la lírica. Per la seva banda, el jurat reco­neix Lacam­bra amb el premi al pro­jecte de desen­vo­lu­pa­ment de l’acti­vi­tat operística (Amics de l’Òpera de Saba­dell). El Tea­tro Real rebrà el guardó a la nova pro­ducció operística per l’esce­ni­fi­cació de Glo­ri­ana (abril 2018). Els altres pre­mi­ats són Gui­llermo García Calvo, per la direcció musi­cal de Sieg­fried, a la Ópera de Ovi­edo (setem­bre 2017) i la soprano Mari­e­lla Devia, per la seva inter­pre­tació de Lucre­zia Bor­gia a la tem­po­rada operística orga­nit­zada per l’Aso­ci­ación de Ami­gos de la Ópera de la Coruña (setem­bre 2017).El jurat ha estat inte­grat pels musicòlegs Jaume Radi­ga­les i Begoña Lolo, la reco­ne­guda soprano Ana María Sánchez, els peri­o­dis­tes espe­ci­a­lit­zats Gon­zalo Alonso, Pablo Meléndez-Had­dad, Fer­nando Sans i Juan Ángel Vela del Campo, així com l’escrip­tor i divul­ga­dor musi­cal Ramon Gener. Tots ells són experts de reco­ne­gut pres­tigi naci­o­nal i inter­na­ci­o­nal i amb un pro­fund conei­xe­ment de l’acti­vi­tat lírica naci­o­nal actual. Amb aquests pre­mis, l’asso­ci­ació pretén reconèixer i donar visi­bi­li­tat a la intensa acti­vi­tat lírica naci­o­nal, pre­nent d’aquesta manera el relleu dels extints Pre­mios Líricos Tea­tro Cam­po­a­mor. Els pre­mis Òpera XXI nei­xen des del com­promís de tots els tea­tres d’Espa­nya per la cre­ació d’uns guar­dons que gau­dei­xin de via­bi­li­tat i la seva con­tinuïtat al llarg del temps. 

J.B.
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet