ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La soprano Ainhoa Arteta rep el premi Txapeldun de l'Any 2019

8/1/2019 |

 

El grup empresarial de restauració Sagardi va atorgar el 17 de desembre passat el vuitè premi Txapeldun de l’Any 2019, que reconeix la trajectòria personal de destacades celebritats, a Ainhoa Arteta; la soprano va ser la primera dona guardonada amb el títol Txapeldun de l’Any del Grupo Sagardi. El lliurament del guardó, la tradicional txapela, va tenir lloc al Restaurant 1881 per Sagardi, situat al Museu d’Història de Catalunya. A l’acte, hi van assistir Iñaki Lz. de Viñaspre, xef i president del grup, i txapelduns guardonats en anys anteriors. Arteta també va rebre una escultura de l’artista basc Juan Gorriti, creada especialment per a l’ocasió.

Ainhoa Arteta és considerada una de les sopranos espanyoles més internacionals. Per la seva forta identitat basca, trajectòria personal i saber afrontar els reptes i les dificultats de la vida, el Grupo Sagardi va decidit atorgar-li el títol de Txapeldun de l’Any 2019. Per a Iñaki Lz. de Viñaspre, Ainhoa Arteta, és “una dona basca de gran carisma i caràcter que s’ha sabut posicionar com la nostra soprano més internacional. Sens dubte, és la persona idònia per representar el nostre Txapeldun 2019”. Segons el Grupo Sagardi, Arteta reuneix totes les característiques d’una bona txapeldun, ja que és autèntica, amb caràcter, iniciativa i amb molta tenacitat; trets que connecten amb l’essència de Sagardi: originalitat, respecte per la tradició, caràcter innovador i amb vocació de divulgar l’essència basca al món.

El Grupo Sagardi és un grup empresarial de restauració de projecció internacional que neix el 1996 amb la voluntat de buscar les arrels gastronòmiques per oferir propostes d’alta qualitat, sòlides i autèntiques. Un projecte que s’ha consolidat al llarg d’aquests anys com una marca de prestigi reconegut al món de la restauració, inicialment dedicat a la cuina basca de qualitat i, actualment, diversificada en altres conceptes amb diferents insígnies. L’empresa suma més de trenta establiments propis a les ciutats de Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Eivissa, Porto, Buenos Aires, Ciutat de Mèxic, Londres i properament Miami i París. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet