ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Nate Wooley fa parada al Sampler Series

11/1/2019 |

 

 

Després d’haver quedat fascinat per la simfonia dels ocells de Düsseldorf a Alemanya i d’haver gaudit com un nen petit tant del soroll de Mèxic com de l’increïble silenci del nord de Noruega, Nate Wooley arriba a Barcelona per participar al cicle Sampler Series, que organitza l’Auditori. Aquest diumenge 13 de gener a les set de la tarda, oferirià el concert Minimalist Poetry (for Aram Saroyan) al Teatre del CCCB. Juntament amb Lotte Anker als saxos, Felix Henkelhausen al baix i Dre Hocevar a la bateria, el famós trompetista i compositor presentarà Knknighgh (paraula que se’ns permet pronunciar com knife en anglès).

Amb aquest treball, Wooley vol introduir una nova perspectiva compositiva en la tradició del free jazz, inspirada en els poemes minimalistes d’Aram Saroyan. L’artista aconsegueix situar la narrativa musical en una dialèctica pròpia amb aquest simple tema de només 13 compassos. Al seu treball porta al límit les possibilitats discursives del grup amb petits fragments en loop que permeten als improvisadors compondre col·lectivament.

Nascut a Clatskanie (Oregon) l’any 1974, Wooley s’ha anat guanyant un nom dins de la immensa escena del jazz contemporani, fins a convertir-se en un dels trompetistes més originals i arriscats del panorama. Va començar amb 13 anys tocant amb al seu pare, famós saxofonista de big bands. Als 27 anys es va mudar als Estats Units, on es va convertir ràpidament en un dels trompetistes més demandats del jazz brooklynià. Allà va tocar amb icones de la música com John ZornAnthony BraxtonEliane RadigueKen Vandermark,Fred FrithEvan Parker i Yoshi Wada.

Nate Wooley | Foto Terekas Thomas

I aquesta trajectòria no va trobar cap fre: i la seva etapa com a solista s’ha considerat com una part de la revolució internacional de la improvisació de trompeta. Se’l caracteritza per superar els límits físics de la trompeta, combinant la vocalització amb una tècnica estesa extrema i amb una estètica de drone i noise.

Artistes com Dave Douglas l’han qualificat com “un dels trompetistes més interessants i inusuals de l’actualitat”. I així arriba a Barcelona aquest diumenge, liderant un quartet format, a més, per alguns dels improvisadors més destacats de la nova escena de Nova York.

Podeu comprar les vostres entrades pel concert del dia 13 de gener al CCCB aquí.  

Andrea Blázquez
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet