ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El tenor David Alegret participa en la Novena de Beethoven amb l'OBC i l'Agrupación Serrano

13/3/2019 |

 

El divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 de març a l’Auditori de Barcelona, el tenor català David Alegret en la producció de la Novena Simfonia de Beethoven que presenta dins la seva temporada l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l’Agrupación Serrano en la direcció d’escena i dramatúrgia. Aquesta producció és el debut del tenor català amb l’OBC en un programa de la temporada.

La Novena és més que l’Himne de l’Alegria, és més que l’infern en flames del segon moviment, i és més que la bellesa de l’adagio. La Novena és una de les obres més transcendentals de la història de la música. Però, sobretot, la Novena és molt més que l’Himne d’Europa. Ja fa 195 anys de la seva estrena i la Novena segueix reclamant noves aproximacions, des de lectures arriscades com la que va fer Stanley Kubrick a A Clockwork Orange al simbolisme que té com a himne d’aquesta Europa plena de contradiccions o la reflexió que ens convida a fer com a comunitat de cara al futur. La innovadora companyia Agrupación Señor Serrano sota la direcció musical del Director Titular, Kazuhi Ono, en faran una lectura des d’una mirada crítica sobre el significat de l’Europa del passat, del present i del futur.

A més de David Alegret, a nivell musical compta amb Marta Mathéu, soprano, Lidia Vinyes Curtis, mezzosoprano, Simon Neal, baríton i el Cor de Cambra del Palau de la Música de l’Orfeó Català.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet