ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

BCN Clàssics estrena a Barcelona 'Ad limine caelum' de la gironina Núria Giménez-Comas

15/3/2019 |

 

El cicle BCN Clàssics acollirà l’estrena a Barcelona de l’obra Ad limine caelum, de la compositora Núria Giménez-Comas (Girona, 1980), interpretada per l’Orquestra de Cadaqués sota la direcció de David Robertson. La cita tindrà lloc el proper dijous 21 de març, a les 20 h, al Palau de la Música Catalana.

El programa també inclourà el Concert per a piano núm. 1 de Txaikovski, a càrrec de Dmitry Masleev, guanyador de la darrera edició del prestigiós concurs Txaikovski de piano, i es clourà amb la Simfonia núm. 7 de Dvořák.

Ad limine caelum (Vers el llindar del cel) s’inspira en la Missa en Si menor de Bach i conté imatges d’alguns dels seu moviments, reorquestrats a partir de l’harmonia i, en alguns casos, utilitzant un programa d’orquestració.

L’obra és un encàrrec de l’Orquestra de Cadaqués amb l’ajut de la Fundación SGAE i s’estrenarà el dimecres 20 de març a Madrid, l’Auditorio Nacional, dins la temporada d’Ibermúsica, i el 21 de març al Palau de la Música, dins el cicle BCN Clàssics.

Abans del concert de Barcelona, l’autora Núria Giménez-Comas farà una xerrada sota el títol “Com es crea una obra simfònica, avui?” en la qual explicarà el procés compositiu d’Ad limine caelum. L’activitat tindrà lloc a les 19 h a La Casa de La Seda (C. Sant Pere Més Alt, 1)

L’Orquestra de Cadaqués, que en els seus 30 anys de trajectòria s’ha caracteritzat per donar una atenció especial a l’obra de compositors catalans i espanyols contemporanis, també estrenarà l’obra Añil, de la compositora Raquel García-Tomás (Barcelona, 1984), el 29 d’abril a Madrid.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet