ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Christina Scheppelmann nova directora general de l'Òpera de Seattle

21/3/2019 |

 

Christina Scheppelmann serà la quarta directora general de l’Òpera de Seattle a partir d’agost de 2019, una institució amb 54 anys d’història. La nova directora general substituirà a Aidan Lang, que es trasllada com a director general de la Welsh National Opera en finalitzar l’actual temporada. Conjuntament amb Francesca Zambello, directora artística de la Washington National Opera, Scheppelmann esdevé la segona dona en liderar una casa d’òpera de primera categoria als Estats Units.

 

Scheppelmann tancarà la seva etapa al Liceu el proper 31 de juliol de 2019 i donarà el relleu al futur director artístic del Gran Teatre del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, que s’incorporarà en la seva totalitat el 2 de setembre de 2019. Una transició entre els dos directors artístics que el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha qualificat de “modèlica, ja que ambdós gestors coincideixen en una actitud professional i en l’estima cap a aquesta institució que fa que cadascun consideri com a propi tot allò programat fins ara”. Una transició que preveu més celeritat en la seva gestió i que finalitzarà amb la marxa de Scheppelmann cap als Estats Units.

 

El president Alemany també realça que “allà on vagi Christina Scheppelmann honorarà el Liceu. La seva experiència acumulada i el llegat que deixa a la casa no s’esborraran fàcilment”. Després de la seva entrada el juny de 2014, Scheppelmann ha programat grans òperes com Benvenuto Cellini de Terry Giliam, Quartett de Luca Francesconi, Tristan und Isolde de La Fura dels Baus; Andrea Chénier amb les veus de Jonas Kauffman, Sondra Radvanovsky i Carlos Álvarez, i la recent estrena mundial de l’Enigma di Lea de Benet Casablancas amb la direcció d’escena de Carme Portaceli. El passat 12 de març, l’actual directora artística del Liceu, va presentar la temporada 19/20 que inclou 5 noves produccions operístiques, així com una nova edició de l’OFF Liceu, un projecte endegat per Scheppelmann el 2017.

 

Una nova etapa que Christina Scheppelmann encara amb molta il·lusió i que la retorna a Estats Units, on rememora les seves estades a San Franciso Opera i a la Washington National Opera, en col·laboració durant 11 anys amb el seu director general, Plácido Domingo. “Durant la meva estada a l’òpera de San Francisco havia assistit a forces representacions a l’Òpera de Seattle, una institució a la qual admiro. Sota la meva experiència, a Seattle s’hi troba un públic únic amb autèntic entusiasme, connexió i dedicació pel gènere operístic” afirma Scheppelmann. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet