ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori i l'UAB coprodueixen un projecte sobre composició musical a l'aula de primària

8/4/2019 |

 

Un projecte pioner sobre la composició musical a l’aula de primària on intervé el compositor desperta la sensibilitat a alumnes que acaben composant obres musicals

 

El projecte -coproduït per la UAB i L’Auditori- permet que alumnes d’entre 7 i 12 anys participin en el procés de creació d’una peça musical pròpia de la mà d’un compositor reconegut i del professorat de música de les escoles.
Els dies 9,10 i 11 d’abril es faran a L'Auditori els concerts finals d'aquest projecte en el que hi ha participat 24 escoles i 1.700 alumnes de tot Catalunya al llarg dels seus cinc anys de funcionament.
La novetat pedagògica i innovadora del projecte “Els compositors entre a l’aula” s’ha recollit en una tesi doctoral que s’acaba de presentar i alhora ha motivat la publicació d’un article a la revista científica “Musical Education Journal”, on es destaquen els beneficis pedagògics per a l’alumnat i per al professorat d’aquesta iniciativa pionera a l’Estat espanyol.

 

 

El projecte “Els compositors entren a l’aula” -que coprodueixen la UAB i el Servei Educatiu de L’Auditori- fa que la música contemporània es faci present a les aules de primària a través de la presència del compositor. L’audició de les obres del compositor a l’aula i la posterior anàlisi permeten processos de creació musical per part dels alumnes, que debaten un dia en una trobada amb el mateix compositor, i finalment interpreten en públic a L’Auditori mostrant les obres musicals creades.

Es tracta d’una experiència pedagògica innovadora a l’Estat espanyol que porta funcionant cinc anys i que es construeix sobre tres pilars: la música contemporània, el procés compositiu dels alumnes i la intervenció d’un compositor a l’aula.

L’Auditori acollirà els concerts finals de les composicions creades pels alumnes els dies 9, 10 i 11 d’abril, al matí. Les 15 escoles que han participat aquest curs en el projecte oferiran les seves creacions, al costat dels compositors que hi han participat: Oliver Rapopport, Pablo Carrascosa, Agustí Charles, Bernat Vivancos, Fabià Santcovsky, Joan Magrané i Fritz Hauser.

El projecte està coordinat per la professora Assumpta Valls del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UAB i l’impulsa el grup de treball Músiques del món contemporànies i modernes del ICE de la UAB format per cinc mestres de música d’escoles de primària i dos professores de la UAB. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet