ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La jove directora Lotte de Beer converteix 'Les pêcheurs de perles' en un realty show

30/4/2019 |

 

Feia més de 50 anys que Les pêcheurs de perles de Georges Bizet no es representava al Liceu. El 13 de maig s’estrena en la seva versió francesa per primer cop a Barcelona i ho farà amb una trencadora posada en escena de la directora holandesa Lotte de Beer, que trasllada l’acció al plató d’un reality show. Els concursants d’aquest programa seran Ekaterina Bakanova (que debuta al Liceu) i Olga Kulchinska en el paper de Léïla, John Osborn i Dmitry Korchak en el rol de Nadir, Michael Adams i Borja Quiza com a Zurga i Fernando Radó i Federico De Michelis en el paper de Nourabad. Tots ells sota la direcció musical del mestre canadenc Yves Abel, un habitual dels grans escenaris d’arreu del món.

 

Una de les joves promeses de la direcció escènica europea, la holandesa Lotte de Beer (35 anys), debuta al Liceu amb una innovadora posada en escena que apropa l’acció de l’òpera de Bizet a l’actualitat i la situa en un reality show. El poble de pescadors original de Les pêcheurs de perles és en aquest muntatge una illa remota on els personatges esdevenen concursants que fan vida envoltats per càmeres de televisió i sota l’atenta mirada dels teleespectadors. Un concepte innovador que ha “convertit la dificultat de la trama en una virtut, amb una lectura intel·ligent, moderna, creïble i fresca que, per a públics moderns, encara manté la seva emoció romàntica”, assegura la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann.

 

Un dels habituals directors musicals d’escenaris com el MET, La Scala o la Deutsche Oper Berlin, Yves Abel, durà la batuta d’aquesta òpera que el públic reconeixerà per moments àlgids com el famós duet d’amistat entre Nadir i Zurga “Au fond du temple saint”, que no falta mai en els grans concerts operístics, la cavatina de Léïla “Comme autre fois” o l’ària de Nadir “Je croix entendre encore”. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet