ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els vestits de la diva Caballé arriben al MAE

12/5/2019 |

 

El centre de documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) ha adquirit una col·lecció de 7 vestits de Montserrat Caballé que s’exposaran juntament amb l’àmplia col·lecció indumentària de què disposa el centre.

El motiu de donar a conèixer aquest patrimoni a la ciutadania, amb el lideratge de de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports; la Diputació de Barcelona vol posar de manifest el paper desenvolupat per l’òpera en el món de la cultura a Catalunya. Després de l’adquisició dels vestits de la diva Caballé, la institució ho farà amb una exposició prevista al vestíbul de Can Serra.

Aquests vestits, segons Martí Pujol, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, “formen part de la història de la diva i del seu pas pels escenaris operístics més reconeguts del món com el Liceu, l’Scala de Milà, la Royal Opera House de Londres i el Metropolitan de Nova York”. Unes indumentàries que Montserrat Caballé va lluir en títols tan destacats com Don Carlo, Enric VIII, Tosca, Maria Estuard, El Cavaller de la Rosa, Roberto Devereux, i Anna Bolena.

Actualment, el MAE, té 180 vestits d’òpera, on destaquen els vestits de figures amb carrera internacional com Victòria dels Àngels, Francesc Viñas, Hipólito Lázaro i Mercè Capcir. D’un segon nivell, posseeix indumentària de Celestino Sarobe i Manuel Ausensi i d’un tercer, de Maria Espinalt i Antonio Saludes


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet