ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Benjamin Grosvenor actua al Palau aquest dilluns

17/5/2019 |

 

El proper dilluns, 20 de maig (20 h, Sala de Concerts), corresponent al cicle Palau Piano, el Palau de la Música Catalana rep la visita de Benjamin Grosvenor.

El pianista britànic obrirà el recital amb les peces sobre flors Blumenstück, op. 19 de Robert Schumann, seguides de Kreisleriana del mateix compositor alemany. Es tracta d’un grup de vuit peces dedicades a Frédéric Chopin que són testimoni del seu amor per Clara Wieck. Grosvenor iniciarà la segona part amb la Sonata 1.X.1905 de Leoš Janáček, en què el compositor txec homenatja un jove assassinat durant les protestes de la Universitat de Brno. Continuarà amb una selecció de les Visions fugitives de Serguei Prokófiev. I el jove pianista clourà el recital amb Reminiscències de ‘Norma’ de Franz Liszt, peça inspirada en l’òpera de Vincenzo Bellini.

Amb només 11 anys Benjamin Grosvenor va guanyar la BBC Young Musician Competition el 2004. Des d’aleshores ha esdevingut un pianista reconegut internacionalment que actua amb orquestres d’arreu, com les simfòniques de Boston i Chicago, Filharmònica de La Scala, Orquestra Gürzenich de Colònia, London Symphony Orchestra o New York Philharmonic, dirigit per la batuta dels directors Riccardo Chailly, Mark Elder, Emmanuel Krivine, Gianandrea Noseda, François-Xavier Roth, Esa-Pekka Salonen, Nathalie Stutzmann i Michael Tilson Thomas, entre d’altres. Artista BBC New Generation del 2010-2012, ha actuat als BBC Proms diverses vegades i el 2015 va participar a la Darrera Nit dels Proms interpretant el Concert per a piano núm. 2 de Xostakóvitx amb la BBC Symphony Orchestra i Marin Alsop. El 2011 va signar un contracte amb Decca Classics que el convertia en el músic britànic més jove d’establir-hi relacions i en el primer pianista britànic a fer-ho dels darrers seixanta anys. Durant la seva carrera, Grosvenor ha estat guardonat amb el premi Gramophone en l’apartat Jove Artista de l’Any i en el d’Instrumental; el premi Clasic Brits Critics’ Award i el UK Critics’ Circle Award, a més del Diapason d’Or Jeune Talent i una beca de la Royal Academy of Music. El 2016 va guanyar la primera edició del Premi de Piano Clàssic Ronnie and Lawrence Ackman amb la New York Philharmonic. L’abril del 2020 tornarà al Palau de la Música Catalana amb un programa dedicat a Liszt.

Podeu descarregar-vos aquí el programa de mà del concert. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet