ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Clàssica Jove 2019 de Vic proposa una programació diversa i de qualitat per a tots els públics

15/6/2019 |

 

Aquest cap de setmana, del 14 al 16 de juny, es presenta amb diverses propostes que van des de cinema a la fresca, tallers musicals per a totes les edats, un concert de l’Orquestra de Cambra de Vic i la instal·lació de diferents pianos als carrers i places de la ciutat.

El passat 7 de juny va començar la VI edició del cicle Clàssica Jove amb el protagonisme de la música de Franz Schubert, amb una vetllada de lieder, poesia i tapes d’autor en format Schubertíada. Aquest cicle és organitzat per L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic, amb la intenció de convertir-se en una cita nacional ineludible per a tots els públics. Així doncs, amb la voluntat d’arribar a nous públics i fer que la música clàssica sigui més present a la vida de tots els ciutadans, del 7 de juny al 25 de juliol, la ciutat de Vic esdevé en un epicentre en l’àmbit nacional de la música clàssica i de les joves promeses. El concert inaugural el 7 de juny passat, a L’Atlàntida, va ser protagonitzat per una quinzena de joves i es recrearà l’ambient propi de les Schubertíades del segle XIX, adaptant la Sala 2 Joaquim Maideu amb taules, cadires, butaques i làmpades rústiques a fi de propiciar una vetllada de música i gastronomia diferent i selecta.

L’edició d’enguany inclourà dos moments d’especial intensitat i rellevància. Aquest cap de setmana, del 14 al 16 de juny, es presenta una proposta de cinema a la fresca amb la pel·lícula Au revoir les enfants, dotze tallers musicals per a totes les edats, un concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, la instal·lació de diferents pianos als carrers i places de la ciutat perquè la ciutadania els pugui tocar lliurement, i accions teatralitzades a les botigues i al mercat del dissabte.

L’altre gran focus d’activitat serà del 25 al 27 de juny amb el Trio Fortuny, grup resident del Clàssica Jove 2019, que oferirà tres propostes singulars per aproximar-nos a l’obra de Schubert: inicialment un seminari dedicat al compositor romàntic conduït pel compositor Joan Magrané; un concert a l’aire lliure davant de la Catedral de Vic, que combinarà l’estètica i l’ambient d’un concert de pop amb l’energia i precisió d’un concert de música clàssica i, finalment, un concert a la Sala Joaquim Maideu de L’Atlàntida en què interpretarà el quintet La Truita de Schubert acompanyat pel violinista Adam Newman i la contrabaixista Melda Umur.

També el cicle vol posar de manifest la transversalitat i el compromís social present en diverses activitats de la programació. En aquesta línia d’acció s’inscriu el concert final del projecte Basket Beat, el 28 de juny a la Sala 1 de L’Atlàntida, en el qual participaran diversos joves en situació de vulnerabilitat.


Enrique Bagaría
També Clàssica Jove 2019 comptarà amb les actuacions del pianista Enrique Bagaría, la JONC i JONC Alevins, el Quartet Casals i el Quartet Gerhard. Més informació i detalls de la programació en aquest enllaç. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet