ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els guanyadors del concurs ‘Tu hi toques' han pogut gaudir del seu premi al Palau

10/7/2019 |

 

El dimarts 9 de juliol de 2019, alguns dels participants al concurs ‘Tu hi toques’ han fet realitat un somni per a qualsevol pianista: tocar el piano del Palau de la Música Catalana. Només hi han pogut accedir els guanyadors de les diverses categories provinents d’escoles col·laboradores i d’altres que s’han animat espontàniament.

Amb el hashtag #johitoco, l’OFF Concurs ha promogut la participació entre les escoles de música, conservatoris i tots aquells que s’atreveixin a gravar un vídeo explicant per què toquen el piano i què és el que més els agrada de la pràctica, acompanyat d’una breu interpretació musical. Els premiats en el concurs “Tu hi toques?” tenen l’ocasió de tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.

Aquesta temporada, entre març i juny s’han presentat un total de 98 propostes que es poden veure a “La galeria dels tocats”, a la pàgina web de l’entitat (mariacanals.org) associada a un canal de Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCzOBPJCnSuz0y0FujzjC6SQ

El jurat valora tres aspectes de les iniciatives: el motiu més original que empeny els concursants a tocar el piano, el nombre de visites que ha obtingut el vídeo - premiant el que en tingui més-, i la millor edició i realització. L’objectiu no és demostrar o fomentar el virtuosisme sinó reivindicar la pràctica musical d’acord amb les tendències tecnològiques, socials i culturals imperants. A tots els premiats se’ls fa lliurament d’un diploma.

D’entre els diferents col.lectius i escoles que s’han presentat al concurs cal destacar la participació dels estudiants del Conservatori de Cervera, els quals han rebut els diplomes de la mà de Mariona Carulla, presidenta de l’Associació del Concurs Maria Canals, amb la presència del nou alcalde Ramon Augé i Gené, que ha donat les gràcies i ha afirmat “que és un honor venir a una de les entitats més històriques del país i amb tanta projecció mundial”. Carulla ha manifestat que aquest dia és molt esperat: “Cervera és una ciutat admirable donada la labor que fa amb la música. Cal insistir en la cultura i l’educació, ja que la cultura influeix en l’educació i l’educació fa millors les persones que, a través de la música, es miren el món amb més curiositat. Sou un exemple que el bagatge de la música es trasllada en altres àmbits”, ha reblat. Per la seva banda, Jordi Vivancos, director del Concurs Maria Canals, ha remarcat l’estreta vinculació entre l’associació i Cervera, que va ser el primer indret de Catalunya en participar en ‘El Maria Canals Porta Cua’, més enllà de Barcelona. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet