ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ple absolut en la primera jornada del VII Festival de Música Antiga de Poblet

17/8/2019 |

 

El VII Festival de Música Antiga de Poblet s’ha inaugurat aquesta nit amb la conferència de Dolors Bramon i un concert a l’entorn de l’Stabat Mater a càrrec de la Capella Reial de Catalunya dirigida per Jordi Savall. Bramon, doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona, ha establert un diàleg entre el cristianisme i l’islam. Un total de 750 han assistit al concert, i 250 han seguit la conferència.

Abans de començar el concert, Jordi Savall ha explicat que entre el públic del festival “hi ha perfils diversos, des de la gent que em segueix a concerts que faig a altres llocs fins a persones que viuen al voltant de Poblet fins a públic nou, que ve atret per aquest lloc meravellós i descobreix músiques de diferents èpoques”.

Per la seva banda, l’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha destacat que “enguany estem gratament sorpresos de la gent que està previst que vingui”, cosa que perfila el festival de Poblet com la gran aposta musical de la Catalunya sud, “ja que, com bé diu el mestre Savall, no hi havia cap festival d’aquest tipus i això és molt important per a les nostres comarques”.

El VII Festival de Música Antiga de Poblet, inclou en aquesta edició un total de vuit activitats en tres dies. D’aquesta manera, els assistents tindran la possibilitat de passar tot un cap de setmana intens dedicat a la música, la reflexió, la natura i el patrimoni. En aquesta edició, el mestre Savall proposa reflexionar al voltant del concepte de Metamorfosi. A més, s’ha ampliat lleugerament l’aforament respecte a anys anteriors, ja que l’esdeveniment genera una gran expectació. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet