ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Programacions al ritme que marca Beethoven

8/9/2019 |

 

El festival de lied Life Victoria començarà el 25 de setembre al Recinte Modernista de Sant Pau

El festival de lied Life Victoria que començarà el 25 de setembre al Recinte Modernista de Sant Pau inaugurarà una tardor en què la commemoració del 250 aniversari del naixement de Beethoven (1770-1827) determina les programacions de música clàssica de la temporada 2019-2020 arreu del món. A casa nostra Beethoven marca el ritme d’institucions i promotors. Per exemple, Ibercamera porta a L’Auditori l’Orquestra de l’Òpera de Praga i l’Orfeó Donostiarra el 18 de novembre per interpretar la Novena ; i el 21 de maig la Royal Philharmonic amb Pinchas Zukerman per tocar el Concert per a violí. El mateix Auditori converteix Beethoven en una presència transversal: no hi faltarà en la programació de l’OBC; presentarà una marató de cambra de catorze hores, l’11 de gener, amb trios i sonates; acollirà la continuació de la integral simfònica que va engegar Jordi Savall abans de l’estiu, i col·laborarà amb BCN Clàssics en un concert de la Simfònica de la Ràdio de Baviera dedicat a sonates i variacions.

Al Palau de la Música, que tindrà com a compositors convidats Joan Magrané i Jörg Widmann, serà John Eliot Gardiner qui afrontarà la integral de les simfonies de Beethoven al febrer; Simon Rattle dirigirà la London Symphony i l’Orfeó Català a Crist en el Mont de les Oliveres al gener, i Gustavo Dudamel s’encarregarà d’una versió semiescenificada de Fidelio a l’abril.

‘Turandot’ futurista al Liceu
El Liceu, lliure de l’omnipresència de Beethoven, obrirà la temporada d’òpera el 7 d’octubre amb Turandot, de Puccini, amb posada en escena futurista de Franc Aleu i un doble repartiment de luxe amb Iréne Theorin, Jorge de León, Gregory Kunde, Lise Lindstrom i Ermonela Jaho. Serà el punt de partida d’una temporada que celebra el 20è aniversari de la reobertura del Liceu i que entre els principals atractius tindrà el Lohengrin de Wagner amb direcció escènica de Katharina Wagner. 

X. C.
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet