ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Albert Guinovart enregistra el seu nou disc amb l'OBC

4/12/2019 |

 

 

El pianista i compositor Albert Guinovart serà aquesta setmana a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori per enregistrar el seu nou disc amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Titulat El lament de la terra, el CD, editat per Sony Classics, estarà format pels poemes simfònics El lament de la terra, que va ser un encàrrec de l'OBC estrenat l'any 2009, i el Somni de Gaudí.

Completa l'àlbum el Concert per a piano núm. 3, Les mans del vent, que comptarà amb el mateix compositor com a solista. Aquest concert va ser un encàrrec de la Banda Municipal i va ser estrenat l'any 2010 amb la direcció de Franz-Paul Decker i amb Guinovart al piano. Amb motiu d'aquest enregistrament, Guinovart ha adaptat la música, inicialment escrita per a banda, per tal que la pugui interpretar una orquestra simfònica.

Amb més d'una desena de concerts plegats, la relació d'Albert Guinovart i l'OBC es remonta a fa gairebé tres dècades. El primer disc que van fer junts va ser la banda sonora, l'any 1992, de la pel·lícula El largo invierno de Jaime Camino, editat per EMI. El lament de la terra serà el tercer enregistrament de Guinovart i l'OBC.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet