ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Alisa Weilerstein interpreta la integral de les Suites per a violoncel de J. S. Bach

5/12/2019 |

 

El proper dijous 12 de desembre, la violoncel·lista nord-americana Alisa Weilerstein, aclamada arreu del món pel seu virtuosisme natural i la intensitat del seu estil, oferirà al Palau de la Música Catalana la integral de les Suites per a violoncel, BWV 1007-1011 de J. S. Bach.

En aquest concert del cicle Palau Bach, el públic podrà sentir aquestes joies musicals en la versió de Weilerstein, caracteritzada per l’espontaneïtat i sensibilitat interpretatives al servei d’un tour de force musical exigent. La violoncel·lista novaiorquesa tocarà les Suites per ordre numèric, les tres primeres a la primera part del concert i les tres darreres a la segona.

 

Bach va compondre aquesta col·lecció de Suites per a violoncel probablement entre els anys 1717 i 1723, que remeten a una sèrie de danses de procedències diferents, com l’allemande, courante, sarabande o la gavotte, i també preludis que permeten que l’intèrpret pugui mostrar el seu virtuosisme amb l’instrument. El 1824, un segle després de la seva conclusió, es trobà a París la primera edició de què es té referència. Posteriorment se’n van fer arranjaments, però no es van considerar obres mestres i pilars fonamentals de l’instrument, i de la música en general, fins a la interpretació canònica que en va fer Pau Casals. Indissociables de la seva persona, el mestre català les va treure de l’oblit i va ser el primer a la història a interpretar-les completes dalt de l’escenari. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet