ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Maria Canals Porta Cua torna aquest juliol a Barcelona i diverses localitats de Catalunya

30/6/2020 |

 

Aquest mes de juliol tornen els pianos al carrer amb el Concurs Maria Canals. La seva activitat estrella, El Maria Canals Porta Cua, s’inicia el dia 1 de juliol a Barcelona i continua per la resta de Catalunya. Dimecres, entre les vuit del matí i les deu de la nit, la Plaça Reial s’omple de música amb vianants ociosos i pianistes amateurs amants de tocar en públic en ambients emblemàtics. El dia 2, després de Ciutat Vella, el piano del Maria Canals visitarà l’Eixample, a la Plaça del Fort Pienc i el dia 3, el piano i els seus dinamitzadors se situaran a la Plaça de Sants.

A més, el piano del Maria Canals torna a agafar embranzida a la província de Barcelona, en col.laboració amb la Diputació de Barcelona, i el mateix dia 3 de juliol i el veurem a Palau Solità i Plegamans on col.laborarà amb l’Escola de Música i els dinamitzadors del concurs a la Plaça de la Vila. El dia 10 de juliol continua movent-se i viatja a la plaça de la Creu de Puig-Reig. El dia 17, Manlleu Porta Cua en el marc de l’acció “Viu la música!” al Passeig del Ter i, finalment, l’activitat visitarà la Plaça de la Cooperativa de Teià el dia 24 de juliol.

El Maria Canals Porta Cua és la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs, per la visibilitat que suposa durant el període del certamen, però també durant la resta de l’any. Consisteix a posar pianos de cua a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar en diversos espais públics i accessibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, en un ambient agradable i festiu. Només en els darrers 5 anys, l’associació ha col·locat 550 pianos de cua en espais públics, amb una evolució clarament a l’alça (63 pianos el 61 Concurs, 95 pianos el 62 Concurs, 102 pianos el 63 Concurs, 140 el 64 Concurs i 150 pianos la darrera edició).

Els pianos estan a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar, en sàpiga o no, sigui quina sigui la seva edat, nivell o estil musical. En els pianos puntualment s’hi organitzen activitats protagonitzades per estudiants de música, professionals i artistes pluridisciplinars.

El Maria Canals ha col·locat pianos de cua en espais públics diversos: places i carrers de les artèries principals i barris de diverses ciutats catalanes i espanyoles (Plaça Reial, Passatge Maria Canals, Plaça Catalunya, Plaça Pastrana, Ciutat Meridiana, Verneda...), en el transport públic (metro, estacions de tren, aeroports), en equipaments culturals (TNC, Palau Robert, El Born Centre Cultural, La Pedrera, MACBA), universitats (UPF, UAB, UB, UIC, ESADE...), a l’Hospital de la Vall d’Hebron, entre moltes altres ubicacions. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet