ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Carles Marigó arrenca el Festival BACHCELONA amb un virtuós diàleg al Palau de la Música Catalana

2/7/2020 |

 

El pianista Carles Marigó obre el Festival BACHCELONA el proper dimarts 7 de juliol amb un diàleg fructífer entre èpoques.

El Festival BACHCELONA tindrà lloc entre el 7 i el 16 de juliol en col.laboració amb el Palau de la Música Catalana, la Filmoteca de Catalunya, el Recinte Modernista de Sant Pau, el Gran Teatre del Liceu i el Festival Cruïlla

El Festival BACHCELONA compta amb propostes de músics residents a la ciutat i promou la cultura de proximitat amb un discurs entorn al redescobriment de Bach per part de Mendelssohn, potser, la troballa més gran de la història de la música pel que ha significat la nostra recepció de la música antiga.

Carles Marigó serà el protagonista del primer concert, el primer cop que el BACHCELONA actua a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Amb Das wohltemperierte Klavier  va escriure la bíblia definitiva per a tots els instrumentistes de teclat. Marigó confronta, doncs, els dos compositors en un elaborat programa on podrem descobrir el Bach més romàntic i el Mendelssohn més polifònic. En una part del recital hi haurà una confluència de Bach amb la música contemporània, incorporant una estrena de Joan Magrané i una improvisació del propi intèrpret. 

“A través de la música de Bach es desperta l’esperit de totes les èpoques de la manera més pura i essencial”, comenta Marigó, i fa que el diàleg entre llenguatges musicals sigui totalment actual. “És el resum de tota una època en què la música és increïble”. Bach representa l’artista original, que no esdevé una figura empesa per l’ego modern, sinó que tota la seva raó de ser és compartir la devoció per Déu. Bach no perseguia l’originalitat a través de l’experimentació, sinó que el seu desenvolupament era resultat de superar reptes contrapuntístics. No es tractava de trencar les normes, sinó d’assolir més tècnica compositiva. Carles Marigó comenta que “Bach reuneix l’essència dels pensaments musicals al llarg de la història i se serveix de la música per formular les seves preguntes i fer les seves asseveracions”. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet