ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Pasqua de Cervera celebra 10 anys de dedicació a la música catalana

21/10/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-de-pasqua-de-cervera-celebra-10-anys-de-dedicacio-a-la-musica-catalana/

Del 14 al 22 de novembre tindrà lloc una nova edició del Festival de Pasqua de Cervera, endarrerida en el calendari a causa de la pandèmia però que conserva en la programació fites com la celebració del desè aniversari i la del centenari de l’Orquestra Pau Casals.

El primer dia del festival tindrà lloc al Paranimf de la Universitat el concert del desè aniversari, a càrrec de l’Orquestra de Cambra Catalana i un jove projecte orquestral, tots dirigits pel director artístic de l’esdeveniment, Josep M. Sauret. Destaca la participació de la solista de violoncel Carla Conangla, guanyadora del Guardó Internacional Pau Casals. El programa estarà format per repertori orquestral de compositors del nostre país. Aquell mateix dia, al matí, el conjunt Ilerda Antiqua –format per Maria Altadill i Felipe Sánchez- haurà actuat a l’Auditori Municipal en un dels concerts de proximitat.

L’endemà, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida oferirà un programa format per les Tres Postals Il·luminades de Montsalvatge, el Concert per a Snare Drum i cordes de Juan Francisco Ruiz i les Danses del Segre, del compositor mollerussenc Rafael Moreno, obra encàrrec de l’orquestra. Actuarà com a snare drum –tambor- solista Juan Francisco Ruiz, sota la direcció d’Alfons Reverté. El concert matinal de proximitat d’aquest diumenge 15 anirà a càrrec d’un jove quartet de saxos del Conservatori del Liceu, el Delia Quartet.

El programa fa un salt fins a l’altre cap de setmana, en què la Coral Ginesta i el Cor de Cambra de Sant Cugat, amb Marc Castellà al piano i Josep Miquel Mindán com a director, oferiran el programa “Sacre i Profà”, integrat per motets de Pau Casals i la fantasia sobre melodies tradicionals catalanes El mirador de Josep Vila.

També serà present a Cervera la Cobla de Cambra de Catalunya que, dirigida per Jesús Ventura, recopilarà les sardanes de Pau Casals a les quals afeigrà obres d’Enric Casals i Juli Garreta, així com compositors dels quals se celebren efemèrides com el cinquantenari de Robert Gerhard o el centenari de Fèlix Martínez Comín.

Altres aniversaris d’enguany, com el 125è del naixement d’Eduard Toldrà i el cinquantè de la mort de Josep Carner, seran els eixos del maridatge de vins i música que protagonitzaran la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky i la sommelier Anna Casabona.

El festival acabarà amb el recital matinal de la pianista Alba Ventura el dia 22, festa de Santa Cecília, patrona de la música. Ventura tocarà obres de Soler, Mozart –de qui està enregistrant la integral de les sonates per a piano- i Albéniz. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet