ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sis monodrames a través de l'experiència femenina

24/10/2020 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/sis-monodrames-a-traves-de-experiencia-femenina-129618

El Liceu es suma al projecte Sis Solos Soles d’Òpera de Butxaca i Nova Creació

Què passa si ens endinsem en la vida de diferents dones i descobrim que, darrere de les seves aparents excentricitats, hi ha un problema d’arrel profund? Ho podem descobrir a través de Sis Solos Soles, el projecte d’Òpera de Butxaca i Nova Creació que, a través d’un viatge per diferents espais del Gran Teatre del Liceu, ens submergeix amb una proposta íntima en sis monodrames protagonitzats per dones estretament vinculats a temàtiques molt actuals i amb un fil conductor en la seva cronologia, endreçats segons les etapes de la vida.

Francesc Prat i Marc Rosich són, respectivament, els directors musical i d’escena d’aquest projecte que convida a sis compositors a reflexionar al voltant de sis llibrets breus però amb una forta càrrega emocional.

Darrer missatge, el primer monodrama, està compost per Mario G. Cortizo a partir del llibret de Marc Rosich. Al Foyer del Liceu, una youtuber adolescent interpretada per Elena Tarrats informa del seu darrer missatge als seus seguidors, mentre veu com creixent exponencialment els likes al vídeo amb l’acompanyament de la percussió de Mario G. Cortizo. Abandonarem la història d’aquesta jove per presenciar com una jove es fica dins la banyera lentament —per darrera vegada, potser— mentre recorda episodis de maltractament amb la seva parella: Cállate, amb llibret d’Oriol Pla i música de Francesc Prat, serà interpretat a cappella per la mezzo Lídia Vinyes-Curtis.

El Box darrere de l’escenari del teatre acollirà No és res urgent, amb llibret de Marc Rosich i música d’Agustí Charles, i Dànae recorda, amb llibret d’Helena Tornero musicat per Joan Magrané. En el primer monodrama, la soprano María Hinojosa esperarà la trucada del seu amant sense atrevir-se a sortir de casa, acompanyada pel violí de Marc Charles; en el segon, Magrané i Tornero recreen en Dànae les seqüeles d’haver estat abusada sexualment pel seu pare amb la veu d’Elena Copons i el violí de Judit Bardolet.

No és fins que arribem al Saló dels Miralls quan podrem assistir a la peça més còmica de tota la vetllada. Voraç bellesa, el primer monodrama programat en aquest espai amb llibret de Cristina Cordero i Lucas Peire, explica la història d’una antiga soprano —interpretada per la mezzo Marta Fiol— que delira sobre un concert que suposadament ha d’oferir al teatre de la ciutat per acabar empassant-se literalment el cellista que l’acompanya, Àlex Rodríguez Flaqué. Finalment, la música de Raquel García Tomás sobre el llibret de Victòria Szpunberg Per precaució ens explicarà la història d’una àvia que es resisteix a traslladar-se a una residència, abandonant tots els objectes i mobles que sempre han format part de la seva vida. La veu de Dolors Aldea acompanyada de l’arpa de José Antonio Domené serà la que ens traslladarà a aquest monodrama, que posarà punt i final a Sis solos soles.

Aquesta producció té una duració aproximada de dues hores i trenta minuts s’estrenarà de forma absoluta al Gran Teatre del Liceu el proper 1 de novembre. Amb tres passis a les 17h, a les 18:30h i a les 20h, el teatre de la Rambla s’ha vist obligat a reduir l’aforament permès —de 150 a 90 persones— per tal d’ajustar-se a les restriccions necessàries degut a la situació pandèmica actual.  

Loles Raventós
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet