ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau de la Música Catalana comença el seu any Bach amb el Magnificat

28/10/2020 |

 

 

Un concert amb el Cor de Cambra del Palau i Vespres d’Arnadí, en col·laboració amb la Fundació Salvat

 

El proper dissabte, 31 d’octubre, a les 18 h, el Palau de la Música Catalana inicia el seu any Bach amb la interpretació del Magnificat a càrrec del Cor de Cambra del Palau i Vespres d’Arnadí, sota la direcció de Xavier Puig (director principal del Cor). El Palau ha volgut que aquesta temporada 2020-21 Johann Sebastian Bach (1685-1750) tingui un protagonisme especial, ja que la majestuositat i la claredat de la seva obra van ser un dels motors creadors que van empènyer Lluís Millet a fundar l’Orfeó Català el 1891, amb el gran somni de poder interpretar les obres corals del Kantor de Lepzig. Així, el 1908, amb motiu de la inauguració de l’edifici modernista, l’Orfeó Català va fer la primera audició del Magnificat a l’Estat espanyol. La formació va anar oferint al públic del Palau altres grans obres bachianes, inèdites fins aleshores a casa nostra: la Missa en Si menor (1911), la Passió segons sant Mateu (1921) i l’Oratori de Nadal (1969).

 

Aquesta temporada, Bach serà més que mai i des de moltes perspectives protagonista, amb cites tan destacades com la interpretació de la Passió segons sant Mateu en dues sessions el proper mes de febrer, en complir-se exactament cent anys de l’estrena a l’Estat, interpretada per l’Orfeó Català.

 

“El Magnificat és una de les peces més festives compostes per Bach, amb un inici i un final esclatants, i una de les poques obres del compositor amb text en llatí. Pensada per a cinc solistes vocals i un cor a cinc veus, és una de les millors versions (la millor?) que mai cap compositor hagi fet sobre el text del Magnificat, la pregària que reprodueix les paraules d’alegria que Maria dirigeix a Déu després de saber que serà la mare de Jesucrist”, explica el divulgador musical Pere-Andreu Jariod al programa de mà.

 

Es dona el cas que els cinc solistes vocals: les sopranos Elionor Martínez Lara i Maria Pujades Seguí, el contratenor Daniel Folqué, el tenor Jorge Navarro-Colorado i el baix Oriol Mallart són perceptors de la Beca Bach, que atorga la Fundació Salvat.

 

Abans del Magnificat s’oferirà l’“Obertura” de la Tercera Suite per a orquestra de Bach i tot seguit s’interpretarà la Cantata número 36, “Schwingt freudig euch empor”, una de les dues-centes cantates religioses de Bach que han arribat fins als nostres dies. Una música plena de detalls i matisos, de diàlegs entre veus i instruments.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet