ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El cicle Juliol de Música i Poesia a Balaguer fa 10 anys

8/6/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-cicle-juliol-de-musica-i-poesia-a-balaguer-fa-10-anys/

Aquest 2021 el cicle d’estiu Juliol de Música i Poesia a Balaguer celebrarà el desè aniversari amb cinc concerts, un més dels quatre habituals, amb músics i formacions catalanes. Combinar la música i la poesia més exquisides ha estat la base d’aquesta cita musical a la capital de la Noguera que ha comptat amb el suport i la complicitat d’entitats locals i d’un públic fidel que ha anat creixent amb els anys.

Obrirà el cicle, en el concert extraordinari de celebració dels deu anys, el divendres 25 de juny (església parroquial de Santa Maria, 21 h), l’Escolania de Montserrat, dirigida per Llorenç Castelló i amb Mercè Sanchis al piano. Ja al juliol arribaran quatre concerts als dos escenaris habituals del cicle: l’església del convent de Sant Domènec i el monestir de Santa Maria de les Franqueses, els diumenges a les 20 h.

Així, el Cor Lieder Càmera de Sabadell (convent de Sant Domènec) oferirà el programa a cappella “Essències”, dirigit pel seu titular i fundador, Josep Vila i Casañas; un concert concebut per al seu trentè aniversari i amb el qual s’acomiada dels escenaris (en finalitzar la temporada 2021-22) amb una gira per tot el país. El programa inclou obres de Brahms, Toldrà, Howells, Ollé i Sabaté, i Morera, entre d’altres. El tercer concert (monestir de Santa Maria) serà protagonitzat per la mezzosoprano Mireia Pintó, el pianista Vladislav Bronevetzky i l’actriu Victòria Pagès, amb el programa “Amb veu de dona”, que inclou obres de dones compositores.

El concert següent serà el del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida (convent de Sant Domènec), amb el programa “In memorian”; dirigit pel seu titular, Xavier Puig, es comptarà amb la col·laboració de l’organista Jordi Farran, el pianista Bernat Giribet, la violoncel·lista Noemí Pasquina i l’actor Ernest Villegas. Finalment, clourà el cicle d’enguany (monestir de Santa Maria) un recital del tenor David Alegret amb el pianista Daniel Blanch i l’actriu Mercè Rovira, amb el programa “Per una flor de romaní, l’amor doní”, sobre poemes de Josep Carner.

Organitzat per l’entitat Bada-Pas. Iniciatives Culturals, aquest cicle vol posar en valor el patrimoni arquitectònic històric de Balaguer oferint els concerts de música i poesia a llocs d’una extraordinària bellesa estètica i qualitat de so, així com fomentar l’aproximació entre el públic i els intèrprets (músics i actors). Més informació i compra d’entrades en aquest enllaç


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet