ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ludovic Morlot serà el nou director titular de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Cata

11/11/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/ludovic-morlot-sera-el-nou-director-titular-de-lorquestra-simfonica-de-barcelona-i-nacional-de-catalunya/

El francès Ludovic Morlot serà el nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) a partir de setembre de 2022, a proposta del director de L’Auditori, Robert Brufau, i aprovada pel Consell Rector del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra el 10 de novembre de 2021.

El nomenament de Ludovic Morlot suposa la culminació d’un procés de recerca iniciat ara fa tres anys i l’impuls definitiu al nou projecte artístic de l’OBC i L’Auditori per al futur. La decisió és fruit d’un treball intens de la direcció artística de L’Auditori i ha comptat, també, amb la implicació i complicitat dels membres de l’orquestra. Entre els ambiciosos projectes d’aquesta nova etapa, Ludovic Morlot impulsarà la presència de l’orquestra a l’entorn digital, els enregistraments discogràfics, les residències internacionals, els programes de desenvolupament de talent i el creixement de l’orquestra, amb la incorporació de nous talents a la família de l’OBC.

L’ímpetu, l’elegància i la intensitat de Ludovic Morlot sobre l’escenari li han valgut l’estima d’espectadors i orquestres d’arreu, des de la Filharmònica de Berlín fins a l’Orquestra Simfònica de Boston. Ludovic Morlot, nascut a Lió, França (1973), és actualment director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle, títol honorífic que se li ha concedit per la feina extraordinària que va realitzar durant els seus vuit anys com a director titular. A més, des de 2019, és artista associat de l’Orquestra Filharmònica de la BBC, amb qui ha mantingut una estreta relació durant molts anys, i dirigeix orquestres prestigioses d’arreu del món. En l’àmbit operístic, fou director de La Monnaie, a Brussel·les, durant tres anys (2012-2014). El 2014 va ser elegit membre de la Royal Academy of Music de Londres, en reconeixement a la seva important contribució a la música; també ha estat fundador i director artístic de la Jove Orquestra Nacional de la Xina.

Ludovic Morlot dirigirà el programa Allò que em diu l’amor de la temporada de l’OBC els dies 21 i 22 de gener de 2022, amb obres de Bach, Betsy Jolas, Schumann, Carter i Mahler, i amb el pianista Pierre-Laurent Aimard com a solista convidat. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet