ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival ‘Clàssics L'Escala – Empúries' reprèn la internacionalitat amb la cambra com a base

23/3/2023 |

 

Torna el Festival Internacional de Música ‘Clàssics L’Escala-Empúries’ 2023 tindrà lloc entre el 9 d’abril de 2023 i l’1 de gener de 2024. Un total de 15 concerts, amb 24 artistes, una orquestra i un cor de 6 països diferents, amb un equilibri entre la internacionalitat del projecte i els artistes de casa, i tot amb propostes que busquen l’excel·lència. Perquè al festival preval la qualitat i la voluntat d’aportar un tast de totes les èpoques i estils al públic escalenc, gironí i català, sense oblidar l’internacional que festeja la zona durant l’estiu. ‘Clàssics L’Escala-Empúries’ té, per tant, vocació internacional, i la seva programació respon a aquesta ambició oferint qualitat i prestància, varietat estilística i diversitat estètica.

La cambra continua sent el bastió del festival, per oferir unes perles exquisides que viatgen per la música clàssica, l’òpera i el jazz. En les propostes que s’ofereixen, hi trobem regals que provenen de l’Alemanya i la Itàlia del Ottocento, amb el Classico Trezzeto Italiano (9 abril), una proposta original d’òpera per a formació de cambra amb els Trio Lanzini (29 abril), així com aquesta versió instrumental del gènere líric també ens ve de la mà del duo de piano a quatre mans dels germans Pollice (9 setembre). A més, escoltarem música clàssica polonesa, txeca i russa amb el violinista Mariusz Monczak i el pianista Robert Adamczak a ‘Melodia i passió’ (15 juliol), la proposta de Pia Freund i Adolf Pla entorn a la música de Sibelius i Mompou (5 agost), a banda del projecte del Duo Guelar, basat en el concepte de la font a ‘Fontane di Roma’ com a tema musical (12 agost), mentre que la flauta de Giuseppe Nova i el clavicèmbal Maurizio Fornero ofereriran un ampli espectre de l’univers Barroc (23 setembre). Gradus Jazz Trio farà un homenatge a Frank Sinatra (30 setembre) i el guitarrista Fabio Montomoli contrastarà el Barroc amb la música del tardorromanticisme espanyola d’arrel popular al concert ‘Bach meets Spain’ (14 octubre).

A ‘Clàssics l’Escala-Empúries’ també hi podem trobar propostes solístiques, centrades especialment en el piano, com la presentació del primer treball discogràfic en solitari de Manuel Tévar, Discovered Treasures (27 maig), gravat al Wiener Konzerthaus el gener de 2023, els preludis, nocturns, estampes i capricis de Debussy, Grieg i Nino Rota de la mà de la pianista Diana Nocchiero (22 juliol), de la mateixa manera que Pierre-Laurent Boucharlat s’endinsarà en el Romanticisme (16 setembre). A més, el festival ofereix la guitarra d’Antonio Fruscella, que ens transporta al Brasil (24 juny).

Quant a la música simfònica, enguany, l’agost torna amb la cita tradicional amb la Festival Chamber Orchestra of Europe, que ens proposa un viatge des de Mozart a Viva la vida de Coldplay (18 agost). I el darrer concert serà per celebrar l’Any Nou, una ocasió molt especial per viure-la amb la música. Encara amb la màgia del Nadal, el Cor Maragall ens regalarà les nadales més conegudes (1 de gener de 2024). Tot plegat conforma una programació d’ampli espectre per a tothom, d’aquí i d’allà, i amb grans dosis de passió i emotivitat. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet