ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La BMB al Recinte Modernista de Sant Pau

13/7/2023 |

 

La Banda Municipal de Barcelona (BMB) torna al Recinte Modernista de Sant Pau aquest juliol per oferir dos concerts gratuïts a l'aire lliure en el marc del cicle de concerts d'estiu que organitza l'espai. La BMB continua així amb la seva tradició popular de tocar al carrer per divulgar la música i fer ciutat, una tradició que data dels seus inicis i que la du a participar a festes majors i celebracions a Barcelona.

El primer concert se celebrarà el proper divendres 21 de juliol a les 21 h. Per a l'ocasió, la BMB programa un repertori divers amb escenes de ballet d'obres de Richard Wagner, Camille Saint-Saëns, Gustav Holst, Percy Aldridge Grainger, Lluís Millet i Joan Lamote de Grignon. Carlos Ramon dirigirà la formació en el que serà el seu darrer concert com a sotsdirector de la BMB, un cop finalitzat el seu període al càrrec.

Divendres següent, el 28 de juliol, tindrà lloc la segona cita musical de la BMB als jardins de Sant Pau, aquest cop sota la batuta de José R. Pascual-Vilaplana, el seu director titular. S'oferirà un concert homenatge a l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, responsabe del mateix Hospital Sant Pau, amb motiu del centenari de la seva mort. S'hi interpretarà un repertori amb peces dels compositors Aram Khatxaturian, Alfred Reed, Julio Massenet, Leo Delibes i P.I. Chaikovsky.

La BMB participa al cicle d'estiu del Recinte Modernista de Sant Pau des del 2016, que té una gran acollida entre la ciutadania. De fet, en aquesta edició ja s'han esgotat les entrades del concert previst el 21 de juliol, mentre que les entrades per al concert del dia 28 es podran reservar a partir del divendres 14 de juliol.

Properes cites de la BMB a la ciutat

Al setembre, la Banda Municipal de Barcelona protagonitzarà diversos concerts d'accés lliure al carrer dins del programa de festes majors de la ciutat. El dissabte 9 de setembre tocarà a la Festa Major de Sants (19 h, al Parc Espanya Industrial) i el dimecres 13, a la Festa Major del Poblenou (20h, al Casino l’Aliança del Poblenou). En tots dos concerts, serà Ximo Tarín l'encarregat de dirigir aquesta banda, la més antiga de la ciutat, amb un programa popular i festiu adient a les celebracions.

La gira per festes majors de la BMB culminarà el 22 de setembre amb la seva participació a La Mercè amb un concert dirigit de nou pel Mestre Pascual-Vilaplana (20.45 h, Seu del districte de Nou Barris).  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet