ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC interpreta La consagració de la primavera, l'obra rupturista d'Stravinski

6/10/2023 |

 

Dins la programació dedicada al gran simfonisme que L'Auditori proposa aquesta temporada en motiu dels 25 anys de la institució, l'Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ofereix aquest cap de setmana (5 i 7 d'octubre, 19.00 h) un concert dirigit pel mestre Ludovic Morlot i encapçalat per l'obra d'Igor Stravinski La consagració de la primavera, donant sentit així al lema de la temporada 'Poder o Revolta'.

La consagració de la primavera va significar un vertader escàndol dins el panorama musical d'inicis del segle XX, ja que recollia l'ambient bulliciós del París de l'època -punt de trobada d’artistes de tota mena- que va sacsejar profundament la cultura de l'època. La peça, en concret, va representar una ruptura amb tot allò fet fins llavors pel que fa a la forma, la melodia i el timbre musical.

A més de passar pel París de l'època, la cita musical del cap de setmana recull dos altres escenaris ben diversos per a la música de principis del segle XX. D'una banda, el Ritual de pagesia de Baltasar Samper ens transportarà a la Barcelona de 1930. La peça, inspirada en els cants de treball mallorquins, va ser estrenada per l’Orquestra Pau Casals, que havia fet de la capital catalana un centre musical mundial llavors i aportarà el component patrimonial al concert.

La darrera obra ens durà als Estats Units ja esdevinguts nova terra d'acollida. El pianista italià Francesco Piemontesi interpretarà el Quart concert per a piano de Serguei Rakhmàninov, una peça que mostra influències de jazz, evidenciant la Filadèlfia que va acollir el compositor rus després d'emigrar al nou continent un cop esclatada la Revolució Russa del 1917.

VIBE 35

A diferència del divendres 5 i del diumenge 7 d'octubre, el dia 6 també se celebrarà el concert, però anirà adreçat només al públic de 18 a 35 anys. I és que aquest dissabte a partir de les 21.00 h, L'Auditori acull la segona edició del Vibe35, una iniciativa que té com a objectiu apropar el públic jove a l'activitat dels sis grans equipaments culturals nacionals (L'Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya) a un preu reduït i en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals de la ciutat.

Aquesta sessió especial inclourà, més enllà del concert, una introducció teatralitzada a càrrec de Jordi Oriol i la seva companyia Indi Gest, així com un aftershow de música electrònica protagonitzat per CLARAGUILAR en col·loració amb el Sónar.

Les entrades, a un preu de 10 euros, es poden adquirir a la web www.vibe35.cat.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet