ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Arriba el Vibe 35 al Palau de la Música Catalana amb un vespre simfònic

6/10/2023 |

 

El proper dimarts, 10 d’octubre, a les 20 h, el Palau de la Música Catalana proposa un vespre romàntic amb la interpretació d’obres dels germans Mendelssohn a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orfeó Català i la violinista Maria Florea, sota la direcció de Xavier Puig. Una oportunitat única, adreçada als menors de 35 anys, i emmarcada dins del Vibe 35, per apropar als joves la música simfònica en un marc incomparable com és el Palau de la Música Catalana. En acabar el concert, el públic podrà gaudir d’una sessió de música amb DJ Amable, en col·laboració amb el Festival Cruïlla, al Foyer del Palau. El preu de la vetllada complerta és de 20 euros i les entrades es poden adquirir al web del Palau.

El concert començarà amb Hero und Leander de Fanny Hensel, germana de Felix Mendelssohn, qui, encara que no va rebre en vida el reconeixement i la difusió que es mereixia, ara és valorada com una contribució significativa a la música romàntica i com un exemple de la seva extraordinària creativitat com a compositora. A continuació s’interpretarà el Concert per a violí de Felix Mendelssohn, un dels Concerts més populars i interpretats de tots els temps, que requereix un domini total de l’instrument i una precisió tècnica a l’abast de pocs solistes, repte que assumirà la violinista Maria Florea, membre fundadora del Trio da Vinci. El concert es clourà amb l’últim moviment de la Simfonia núm. 2, "Lobgesang” de Mendelssohn, que amb la veu com a protagonista, comptarà amb la participació dels solistes Marta Mathéu, Elena Copons i Roger Padullés, i amb l’Orfeó Català. Una obra que combina habilitats compositives brillants amb una força emotiva i espiritual profundes i que és considerada una de les peces més importants i innovadores del compositor alemany.

Sobre el Vibe 35
El concert del Palau s’emmarca dins del Vibe 35, la iniciativa dels sis equipaments: Mercat de les Flors, Teatre Lliure, Gran Teatre del Liceu, Teatre Nacional de Catalunya, L'Auditori i el Palau de la Música Catalana per a crear nous públics joves i acostar les programacions dels equipaments al públic jove. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet