ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori i el Museu de la Música se sumen al Festival Mixtur

10/10/2023 |

 

L'Auditori i el Museu de la Música se sumen aquesta setmana a la programació del Festival Mixtur, el festival de nova creació de Barcelona en marxa des del passat 5/10, i ofereixen diverses propostes instal·latives i musicals d'avantguarda a càrrec d'artistes referents locals i internacionals. Enguany, la 12à edició del festival gira entorn de la figura del compositor hongarès György Ligeti, un dels compositors més influents de la segona meitat del segle XX.

Amb la programació del Mixtur, L'Auditori engega el seu cicle Sampler Sèries, dedicat a la música de nova creació. Aquesta temporada, però, L’Auditori i transforma el format de la que ha sigut la primera oferta estable de música de nova creació a la ciutat, i distribuirà la programació de nova música en tres moments al llarg de la temporada. Després del Festival Mixtur (primer focus), L’Auditori reprendrà al març de 2024 amb l'estrena del nou festival Subsònic, dedicat a projectes de caràcter multidisciplinar que exploren l’experiència musical més enllà del so. El tercer focus de la programació de nova creació tindrà lloc al maig i al juny, quan el programa se centrarà en el compositor francès i creador de l’espectralisme musical Gérard Grisey, un dels artistes que més han marcat l’estètica musical de la composició actual.

Cites al Museu de la Música

D'ara i fins al 15/10, el Museu acull la instal·lació sonora Poema simfònic per a 100 metrònoms creada per György Ligeti a la dècada dels 60 i en plena efervescència del moviment fluxus, ara ja esdevinguda una icona de l'art sonor. Es faran dos passis diaris en horari d’obertura del Museu, a les 13.00 h i a les 17.00 h.

Divendres 13, la programació musical del festival arrencarà al Museu amb el concert Ligeti Reloaded (17.00 h), en què el compositor reusenc Joan Arnau Pàmies interpretarà la seva obra dedicada a Ligeti Sought Music (Homage to György Ligeti) i seguirà amb l'Éric-Maria Couturier (18.00 h), violoncel·lista del prestigiós Ensemble Intercontemporain de Paris. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet