ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Maxim Vengerov dona el tret de sortida a la nova temporada de BCN Clàssics

11/10/2023 |

 

BCN Clàssics inaugura la seva 8ª temporada de la mà del reconegut violinista Maxim Vengerov que, acompanyat pel pianista Roustem Saitkoulov, oferirà un programa que comença amb tres peces escrites el 1853 i compostes per tres grans clàssics: Clara Schumann, Robert Schumann i Johannes Brahms. Completaran el concert dues sonates per a violí i piano d’Alexey Shor i de Serguei Prokófiev.

L’última vegada que vam poder veure Vengerov a Barcelona, va ser el 25 de març de 1995, al costat del gran Zubin Mehta i l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino. Repeteix al Palau de la Música Catalana i serà la única parada que farà en tot l’Estat Espanyol.

Del programa cal destacar la Sonata nº 1 del compositor contemporani Alexey Shor, amb un estil netament romàntic i emprant un llenguatge tonal, les seves obres han passat per les mans d’artistes de la talla de Salvatore Accardo, Steven Isserlis, Evgeni Kissin, Denis Kozukhin, Shlomo Mintz, Mikhaïl Pletnev, i Gil Shaham, entre molts d’altres, i s’han escoltat en sales de la rellevància de la Wiener Musikverein, la Berlin Philharmonie, el Carnegie Hall, el Teatre Mariïnski o el Concertgebouw d’Amsterdam. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet