ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu estrena a Europa 'Antony and Cleopatra' de John Adams

11/10/2023 |

 

El Gran Teatre del Liceu participa en la coproducció d’Antony and Cleopatra, la nova obra òpera de John Adams, juntament amb la San Francisco Opera i la Metropolitan Opera New York. Estrenada a San Francisco el 2022, l’obra aterra a Europa amb 6 funcions al Liceu.

John Adams debuta al podi del Teatre dirigint per primera vegada la seva partitura (a l’estrena nord-americana la batuta va recaure en la directora Eun Sun Kim). Adams es posa al capdavant de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu amb un cast excepcional amb Julia Bullock i Gerald Finley en els rols protagonistes de Cleopatra i Antony.

Prenent els dos temes principals de l’obra de Shakespeare —un drama amorós entre dos adults complexos i una història militar que va canviar el món—, Adams construeix, amb la col·laboració de la directora d’escena Elkhanah Pulitzer, una òpera amb lectures metafòriques que ens parla de la set de poder i la força irracional de les passions.

Les correspondències contemporànies afloren en la música i també en els personatges, tractats per Pulitzer com a reflexos de l’obsessió actual per la fama, la imatge, l’ambició de poder i la temptació messiànica. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet